Creare magazin online

Controlul la sectia de gastroenterologie este necesar tuturor

Cu ce se ocupa aceasta ramura de gastroenetrologie?

Gastroentorologie este specialitatea medicala care se ocupa cu prevenirea, depistarea, diagnosticare si tratarea bolilor stomacului, esofagului, duodenului, colonului, intestinului subtire, ficatului, vezicii biliare si a pancreasului.

Din pacate, de foarte multe ori cei care sufera de afectiuni din sfera gastroenterologie evita sa mearga la doctor si prefera sa mearga la farmacie pentru a primi un medicament care sa le amelioreze problema,insa aceasta este o solutie pe termen scurt.
gastroenterologie
In aceste cazuri este foarte important ca pacientul sa mearga la un medic specialist in gastroenterologie pentru a putea primi un tratament eficient si care va rezolva simptomele sau problemele pe care acesta le are.

Cele mai comune simptome ce tin de gastroenterologie

In general, simptomele care ar trebui sa va duca cu gandul la o programare posibila la sectia de gastroenterologie sunt lipsite de importanta in randul oamenilor, fapt ce indica o educatie medicala slaba. Cateva feluri de manofestare a simptomatlogiei sunt:

  1. Durerile de cap, senzatia de oboseala, unghiile fragile sau chiar caderea parului (pot indica lipsa de fier din organism);
  2. Dificultati la inghitire (fie ca este vorba despre alimente, fie ca este vorba despre simpla apa, pot indica un posibil cancer esofagian);
  3. Ingrasarea sau slabirea intr-un interval foarte scurt de timp pot indica de asemenea o posibila problema legata de sistemul digestv, lucru care ar trebui sa ne propuna vizita la medicul de gastroenterologie ca fiind o solutie viabila.

Ce trebuie sa stiti inainte sa vorbiti cu un medic din cadrul specialitatii gastroenterologie?

Desi este perfect normal ca anumite lucruri sa va ingrijoreze, exista anumite aspecte care doar sunt ingrijoratoare in aparenta. Spre exemplu, anumite alimente s-ar putea sa va provoace gaze. Doar in cazul in care acestea au un miros foarte neplacut ar trebui sa fie tratate cu seriozitat.

Multa lume a inceput sa creada ca se confrunta cu alergia la gluten. Din fericire doar 1% din populatie are aceasta alergie.

Astfel ca vorbiti cu un medic specialist inainte de a trage concluzii pripite. Doar in urma unui diagnostic specializat se poate stabili un plan de tratament.

Comments are closed