Creare magazin online

Copilul dumneavoastra este pregatit pentru gradinita?

Avand acces la internet, e usor sa gasiti si sa folositi resurse pentru a-i ajuta pe cei mici sa invete. E la fel de usor ca un click pe un buton. Dar cum sa va dati seama ce-i ajuta de fapt pe copii sa se pregateasca pentru gradinita?

Copilul dumneavoastra este pregatit pentru gradinita? Pentru o educatoare, un copil pregatit pentru gradinita are toate abilitatile de a participa in clasa, pentru a invata concepte noi si pentru a-si insusi noi abilitati pe tot parcursul unui an.

Indiferent daca micutul dumneavoastra este mai mic sau mai mare, iata cativa indicatori care va arata in ce masura este el pregatit pentru a participa la pregatirea de la gradinita.

Mai multe studii recente arata ca micutii care merg la o gradinita particulare isi dezvolta mai rapid abilitatile de scriere si de citire (pana la 80% mai mult in comparatie cu cei care nu merg la gradinita).

1. Copilul dumneavoastra poate sa-i asculte pe ceilalti. Cand vorbiti, incurajati copilul sa va asculte fara sa va intrerupa.

2. Copilul vorbeste despre nevoile sale. Cand sunteti cu copilul dumneavoastra imaginati-va o situatie in care el are o problema sau crea un lucru. Ajutati-l sa comunice aceste nevoi: ” Ma poti ajuta cu acest puzzle?”, „Ma doare degetul.”

3. Copilul spune care este numele sau si cum se numesc parintii sai. Copilul ar trebui sa cunoasca numele celor din familia sa. Exersati cu el si provocati-l sa va raspunda a intrebari de genul „Care este numele tau de familie?”, „Cum il cheama pe tati?” etc

4. Copilul poate intelege reguli simple. Dati-i anumite directive, cum ar fi sa astepte la coada in magazin sau sa se spele pe maini inainte de a manca.

5. Copilul urmeaza aceste instructiuni. Oferiti copilului instructiuni simple: „Te tog adu prosopul.” iar apoi mai complexe „Te rog adu prosopul si pune-l in cosul de rufe.”.

6. Copilul se poate angaja si poate finaliza o activitate. Cantati un cantecel impreuna si introduceti joculete.

7. Copilul poate lucra in mod independent. Incurajati copilul sa lucreze singur, sa rezolve un puzzle, sa coloreze sau sa realizeze diverse proiecte de creatie.

8. Copilul poate sa se imbrace si sa se dezbrace (sa-si incheie nasturii, fermoarul).

9. Se joaca si lucreaza bine cu alti copii. Duceti copilul in parc sau la alte locuri de joaca pentru ca el sa se poate obisnui sa se joace cu alti copii.

Acestea sunt cateva lucruri care va pot ajuta sa va dati seama daca micutul dumneavoastra este pregatit pentru gradinita. Din fericire, mai nou la gradinita simsala.ro oferim si pachete educationale pentru copii mai mici, caz in care parametri prezentati mai sus raman orientativi.

Comments are closed