Creare magazin online

Creeaza o lume de basm copilului tau

Inca din perioada in care bebelusul se afla in burtica mamicii, parintii incep sa ii creeze un spatiu primitor in casa, in care sa se simta ca intr-o lume de basm, inconjurat de dragostea parintilor, a rudelor si a prietenilor. Printre primele jucarii trecute pe lista cumparaturilor pentru bebelus se afla caruselurile.

Prima jucarie a copilului

Caruselurile sunt amplasate, in principal deasupra patutului, pentru a atrage atentia copilului prin sunete, lumini si culori vii, forme diverse care se misca si creeaza senzatia unei povesti ce se scrie deasupra lumii privite de copilul tau. Nelipsite din recuzita fiecarui bebelus, caruselurile reprezinta primul contact al copilului cu lumea jocului, pe care o va experimenta de fiecare data cu placere si incantare. Vor smulge primele zambete ale copilului, primele reactii de manifestare a bucuriei. In plus, modul in care caruselul va atrage atentia copilului iti va oferi un ragaz pentru a-i pregati masa, hainutele sau pentru a-i aranja cele necesare pentru baita. Astfel, caruselul va fi primul prieten al copilului tau, primul companion de nadejde.

Caruselul, o jucarie ce stimuleaza dezvoltarea psihica a copilului

Caruselul nu este numai un decor pentru copilul tau. Productorii acestor produse realizeaza constant teste si folosesc mijloace tehnologice pentru a extinde aria efectelor pozitive ale caruselelor asupra copiilor. Astfel, sunetele si melodiile pe care le are un carusel sunt alese de specialisti pentru a interactiona cu sistemul nervos al copilului, stimuland centrii nervosi si generand senzatii specifice etapei de varsta a copilului tau, de la liniste, relaxare, la bucurie, energie, dorinta de joaca. Este important de stiut ca prin stimularea senzoriala a copiilor inca din primele zile de viata se dezvolta sinapsele centrilor nervosi, care genereaza activitatea cerebrala a micutilor. Tehnologia a avansat si ne permite sa oferim copiilor nostri elemente inovative inca de la varste mici, pentru a le asigura o buna dezvoltare personala.

Jocul- principalul mijloc de dezvoltare a copiilor

Prin joc si joaca este recomandat a se realiza procesul de invatare al copiilor pana la varste scolare, deoarece reprezinta deopotriva un mijloc de inmagazinare a informatiilor si de divertisment, procesul de invatare fiind asimilat de copii ca unul placut, si nu impovorator. Astfel, caruselurile pentru copii sunt incluse in centre de joaca create pe grupe de varsta, in concordanta cu dezvoltarea fizica si motorie a bebelusului. Cu toate ca parintii asociaza etapa invatatului cu scoala, in realitate, procesul de invatare al copilului debuteaza la scurt timp dupa nastere si trebuie ajutat si sustinut in permanenta pentru o dezvoltare optima.

De la reactii la stimuli externi precum sunetele, atingerea, luminile, la recunoasterea culorilor si a formelor, la eforturile depuse de copil pentru a-si mentine capul, de a ridica manutele si piciorusele, toate acestea reprezinta stimuli ce genereaza reactii ale copilului, manifestari pentru a ajunge la acesti stimuli, invatand astfel sa realizeze miscari sau activitati specifice varstei.

Toate acestea reprezinta motive pentru a alege cu grija jucariile copilui, caruselurile pentru bebelusi fiind primele astfel de jucarii, nelipsite din zonele de actiune ale acestuia, indiferent ca voribm despre patut, carut sau centrele de joaca.

Comments are closed