Creare magazin online

Crestere semnificativa a pietei apartamentelor noi in Iasi

In ultima perioada se remarca o crestere substantiala a volumului de vanzari in piata locuintelor noi din Iasi. Dezvoltatorii imobiliari s-au indreptat si spre zonele centrale si semicentrale ale orasului odata cu cresterea apetitului clientilor de a cumpara apartamente noi. Remarcam dezvoltari imobiliare atat in zonele centrale: Palas, Smardan, Podul de Fier, dar si in zonele cu potential ridicat de inchiriere: Copou, Tudor, Nicolina.

Fix Imobiliare, agentia imobiliara cu expertiza in domeniul imobiliare iasi, a identificat 3 mari categorii de clienti:

  • tinerii, cu o activitate dinamica, care au nevoie sa locuiasca in zone apropiate centrelor universitare dar si a pricipalelor centre de distractie si relaxare. De obicei, acest tip de client se orienteaza spre achizitia apartamentelor mai mici cu 1 sau 2 camere.
  • familiile tinere, care prefera zonele semicentrale ce ofera conditii prielnice de crestere a copiilor. Sunt vizate aspecte legate de liniste, spatii verzi, locuri de joaca pentru copii, unitati de invatamant. Insa, vorbind in special de familii tinere, zona trebuie sa asigure acces facil catre centru, acolo unde sunt localizate majoritatea cladirilor de birouri. Acesta categorie de clienti se orienteaza spre achizitia apartamentelor de 2 sau 3 camere, cu suprafete generoase.
  • investitorii imobiliari. A crescut si numarul celor care investesc in apartamente pentru a le inchiria. Urmarind cererea primelor 2 categorii, investitorii aleg aceleasi criterii pentru a satisface cererea celor care nu au posibiliatatea cumpararii sau din cauza volatilitatii locurilor de munca se orienteaza catre varianta de inchiriere a apartamentelor. Este stiut faptul ca Iasul se remarca printr-un randament foarte ridicat al acestui gen de investitie, doar ca pana acum nu existau asa de multe alternative pentru blocurile vechi situate in zone centrale si semicentrale cu potential de inchiriere.

Comments are closed