Creare magazin online

Cu ce cazuri se ocupa avocatii de drept civil?

Exista in general doua tipuri diferite de cazuri pe care avocatii le trateaza: in procesele civile si in procesele penale. In cazurile penale, avocatii fie dau in judecata, fie apara pe oameni atunci cand sunt acuzati de organele de conducere impotriva lor. In cauzele penale, inculpatul este suspectat, intr-un fel, ca o potentiala amenintare pentru societate. Cazurile civile sunt cazurile in care avocatii Scarlat de drept civil  reprezinta persoane particulare in litigiu. Desi este posibil sa nu existe o amenintare iminenta pentru societate, un individ poate solicita despagubiri de la altcineva care a pretins ca a fost nedreptatit.

Drepturi civile

Avocat drept civil

Unii avocati civili se ocupa de cazuri de drepturi civile. Acestea sunt cazuri in care un individ – sau un grup, pentru procese de actiune de tip – crede ca drepturile sale fundamentale ale omului nu au fost respectate. Printre exemple se numara solicitarea de despagubiri pentru cautari ilegale de politie sau discriminare in ceea ce priveste locuintele, locurile de munca sau educatia. Oamenii pot simti ca dreptul lor la intimitate este incalcat in timpul cautarilor nejustificate sau ca li s-a refuzat sa obtina un loc de munca, o resedinta sau sa mearga la scoala din cauza anumitor caracteristici sau discriminari.

Dreptul afacerilor

Dreptul afacerilor este o alta zona civila in care oamenii au nevoie adesea de indrumarea unui avocat. Daca infiintati o afacere, un avocat va poate ajuta sa determinati ce forma sa alegeti pentru acea firma – cum ar fi o societate cu raspundere limitata sau cu unic proprietar – precum si sa completati documentele juridice necesare, care pot fi substantiale si confuze in cazul unei persoane care nu a avut de-a face cu astfel de situatii. Acesti avocati va pot ajuta sa va dizolvati o afacere sau sa va aparati impotriva unui proces intentat de o alta companie.

Legea privind leziunile corporale

Legea privind vatamarea corporala este un domeniu enorm de legi, care cuprinde multe tipuri de rau. In esenta, avocatii vatamarilor corporale va pot ajuta atunci cand sunteti raniti prin neglijenta sau neglijenta a unei alte parti. Zonele de practica obisnuite includ alunecari si caderi, accidente de masini si camioane, accidente de transport in masa, malpraxis medical si muscaturi de caini. Acesti avocati va ajuta sa cautati compensatii pentru facturile medicale suportate, timpul pierdut la locul de munca, pierderea consortiului, durerea si suferinta si daunele punitive. Pedeapsa ceruta pentru faptuitor este diferita de cea pe care o solicita instantele penale – de fapt, nu este neobisnuit ca persoanele sa fie urmarite penal, cat si in ​​procesele civile, cat si in cele penale pentru aceeasi infractiune.

Alte tipuri

Alte tipuri de drept civil nu implica deloc incalcarea, ci se refera la persoanele care solicita consiliere juridica in domenii complexe. Acestea pot include falimentul, dreptul fiscal, dreptul familiei, planificarea proprietatii si anumite tipuri de cazuri de imigrare. Este important de retinut ca aceste domenii juridice se pot transforma, de asemenea, in dreptul penal, dar depinde foarte mult pentru ce solicita un individ sa fie reprezentat.

Comments are closed