Creare magazin online

Cum a evoluat turismul in Romania in anul 2017

Romania , o tara minunata cu oferta turistica impresionanta .

Numarul de turisti straini in Romania in anul 2016 a fost de aproape 2.5 milioane .

Conform datelor statistice numarul acestora a crescut cu 10 % in 2017 fata de anul 2016.

Majoritatea turistilor straini au fost in acest an din Germania , Israel, Italia si Franta .

Cele mai vizitate orase in fiecare an sunt Bucuresti , Brasov , Sibiu , Timis si Cluj .

Cele mai vizitate trasee din tara sunt : Bucuresti ,Valea Prahovei -Sinaia , Castelul Peles , Castelul Bran , Brasov , Sighisoara , Sibiu , Bucuresti .

Turistii care stau mai multe zile in Romania  , obligatoriu includ in circuitul lor manastirile din nordul Moldovei si Maramuresul .

Cele mai vizitate obiective turistice au fost Castelul Peles , Castelul Bran , Salina Turda , Manastirile din Nordul Moldovei , bisericile fortificate din Transilvania .

In dorinta lor de a vedea cat mai multe in Romania , atat ei cat si agentiile de turism includ cat mai multe obiective turistice , cat mai multe orase , ceea ce face ca sejurul sa fie obositor si plin de peripetii . La intoarcere , frumusetea peisajelor , ospitalitatea romanilor si mancarea buna si sanatoasa ii fac pe turistii straini sa plece incantati de tara  noastra si cu dorinta de a impartasi si prietenilor din tarile lor dorinta de a reveni in vacanta in aceasta tara minunata .

Transfagarasanul , Transalpina , Transbucegi si  Transaraul , sunt 4 destinatii magnifice pentru care o parte dintre turistii straini vin in tara noastra . Cu peisaje spectaculoase , fieacare avand o legenda in spate , condusul pe aceste drumuri este o experienta ce merita incercata .

In ultimii ani , in Transilvania au aparut evenimentele de cultura gastronomica . Oameni pasionati de istoria Transilvaniei , au adus la viata satele sasesti ,organizand targuri cu preaparate traditionale , demonstratii de gatit , degustari de vinuri din regiune .

Un alt gen de turisti , sunt cei  care vin la Festivalurile de muzica : Untold  Festivalul de la Cluj , Neversea – festivalul de muzica de la Constanta , Electric Castle –Banffy . Acestia sunt in general turisti tineri  , veniti din Germania , Ungaria , Franta , Marea Britanie care revin in fiecare an cu mare drag , fiind incantati de calitatea spectacolelor si buna organizare a acestora .

Locuri minunate  te asteapta sa le vizitezi in Romania ,sa te incarci cu energie pentru intreg anul , asa ca in anul 2018 ,pune piciorul pe pedala de acceleratie si porneste la drum cu o masina inchiriata de la Francrocar Rent a Car Bucuresti .

Comments are closed