Creare magazin online

Cum ajuta stimulatorii de crestere, culturile si sanatatea consumatorilor? Informatii utile despre stimulatori de crestere

Indiferent despre ce tip de cultura discutam, cel mai important este ca acestea sa se dezolte armonios si sa fie sanatoase. In agricultura, pentru ca acest lucru sa fie realizat si pentru ca agricultorii sa obtina culturi profitabile (cantitate si calitate) , se apeleaza la stimulatori de crestere de foarte buna calitate .

Avantajele unor stimulatori de crestere

Stimulatorii de crestere vin cu o serie de avataje importante pentru culturi. Printre acestea se numara:

– sunt utilizati in doze mici in comparatie cu suprafata recoltata;

– sunt flexibili si pot fi utizati pentru o gama larga de culturi;

– nu trebuie aplicati in repetate randuri pentru a avea efecte;

– rezultatele obtinute sunt incantatoare la orice tip de cultura.

Stimulatorii de crestere sunt destinati stimularii cresterilor vegetative, aeriene si subterane pentru plante si capacitatea lor de fructificare. In acelasi timp, acesti stimulatori de crestere au un aport si in ceea ce priveste capacitatea de rezistenta a plantelor in fata diferitor stimuli cum sunt temperarurile scazute, seceta, grindina, etc. Stimulatorii de crestere mai sunt folositi si pentru cresterea calitatii si cantitatii recoltelor. Pentru o crestere precoce acestia sunt benefici, in special pentru plantatiile in doua etape.

Care este rolul substantelor pe care le contin stimulatorii de crestere?

Stimulatorii de crestere au la baza substante ce sunt folosite in agricultura, ele avand un rol important in dezvoltarea plantelor. Iata care sunt acestea si cum ajuta fiecare?

1. Una dintre aceste substante este azotul care are un rol important in constructia constitutiei plantelor. Lipsa azotului va duce la oprirea cresterii plantelor, dar nu este bine nici sa fie prezent in exces pentru ca va sensibiliza plantatia in fata gerului sau a zilelor de seceta. Conform specialistilor, plantele utilizeaza intre 25 si 60% din azotul din sol, dar datorita utilizarii stimulatorilor de crestere care au in compozitie azot, plantele vor utiliza pana la 60% din substanta.

2. O alta substanta importanta este fosforul, care se regaseste in plante in forma minerala sau de compusi organici. Daca fosforul nu este in cantitate suficienta, acestea nu se vor dezvolta asa cum se cuvine. Frunzele plantelor vor fi decolorate si vor cadea, avand o dezvoltare deficitara. Din sol plantele acumuleaza pana la 5% fosfor, cautati solutii care sa aiba un continut mai mare de fosfor, depeste 20%.

3. Potasiul este o alta substanta care va intensifica absorbtia de apa a plantelor, va reduce transpiratia si va favoriza sinteza substantelor nutritive. Lipsa lui va conduce la putrezirea radacinilor, la ingalbenirea si uscarea frunzelor si respectiv, caderea lor. In sol exista potasiu, dar doar 3% din el este potasiu schimbabil si absorbit de plante.

4. Sulful vine, la randul sau, sa favorizeze cresterea vegetativa. Va ajuta planta sa reziste la ger, fotosinteza si germinarea semintelor. Daca planta nu primeste sulf, frunzele se ingalbenesc de tinere.

5. Substanta care va asigura aprovizionarea celulelor plantelor cu fosfor si azot este magneziul. Deci, este un liant intre subatantele nutritive si celulele plantelor.

6. Calciul va ajuta in privinta elasticitatii membranei celulare. Lipsa lui va duce la incetarea cresterii si la uscarea varfurilor plantelor.

Nu-i asa ca inevitabil ati facut o asociere intre aceste substante care au totodata efecte si in corpul uman insa acesta le asimineaza prin alte tipuri de vitamine dar si din mancare si care provine tocmai din culturi?

Alegerea potrivita pentru o plantatie sanatoasa

Iata, deci, cat de important este ca in agricultura totul sa se desfasoare cat mai bine, iar plantele sa primeasca o atentie aparte din partea agricultorilor. Daca sunteti un agricultor sau pur si simplu doriti sa aveti grija de propria gradina veti gasi acesti stimulatori de crestere pe www.pesticide-az.ro. De altfel, veti gasi o gama variata de produse destinate agriculturii care vor veni in sprijinul dumneavoastra. O echipa de ingineri agronomi sau horticoli, cu o experienta vasta in domeniu, va sta la dispozitie cu cele mai bune sfaturi pentru a va asigura ca veti avea culturi sanatoase si rezultate pe masura.

Comments are closed