Creare magazin online

Cum aleg samponul perfect adaptat parului meu?

Atat pe bloguri, cat si pe site-urile de beauty, in reviste sau emisiunile TV dedicate ingrijirii personale se vehiculeaza tot felul de tipsuri despre ingrijirea parului, despre continutul sampoanelor profesionale pe care sa le folosim, multe dintre acestea fiind contradictorii pe surse diferite. Asadar, ne aflam in fata unei dileme majore: cum alegem samponul? Ce trebuie sa contina sau sa nu aiba in compozitie?

Ingredientele samponului care dauneaza sanatatii parului

  • Particulele colorante- scopul folosirii unui sampon profesional este de curatare a scalpului, de hidratare si hranire. In timpul procesului de spalare, datorita temperaturii apei, porii scalpului si ai firului de par se deschid, permitand patrunderea elementelor active din compozitia samponului. Atunci cand folositi sampoane care contin particule colorante (respectiv acele sampoane nuantatoare) odata cu nutrientii patrund si aceste particule care incarca foliculii si nu mai permit respiratia. Iti recomand sa nu folosesti astfel de produse la fiecare spalare, ci doar atunci cand nuantarea parului este absolut necesara.
  • Produsele 2 in 1, 3 in 1- asa cum noi, oamenii nu putem face totul perfect, ci numai acele taskuri specifice specializarii noastre, samponul, care are scopul de a curata parul trebuie sa fie doar atat: sampon. Produsele ce contin balsam sau masca in compozitie nu vor avea efectul scontat deoarece samponul se aplica la radacina parului, pe scalp, pentru a curata, hrani si hidrata radacina firului de par. Balsamul si masca contin ingrediente de reparare a lungimii firului de par precum uleiuri sau keratina, care au efect negativ asupra  scalpului generand ingrasarea acestuia si, implicit, a parului, astfel ca trebuie aplicate separat, doar pe lungimea parului.

Ce trebuie sa am in vedere cand aleg samponul?

Sampon cu miere si ovaz

Exista o gama variata de sampoane profesionale ce isi dovedesc eficienta de fiecare data, insa pentru a avea efectul scontat, samponul trebuie ales in functie de specificul parului si al scalpului tau. Iata de ce trebuie sa tii cont cand alegi samponul optim pentru parul tau:

  • Tipul de scalp- alegerea samponului trebuie adaptata tipului de scalp. Daca ai un scalp cu tendinte de ingrasare, vei opta pentru un sampon ce reduce productia de sebum, in schimb, daca scalpul tau este uscat, vei alege un sampon ce contine agenti de hidratare si hranire.
  • Tipul de par- pentru un par uscat este recomandat sa alegi un sampon ce hraneste si hidrateaza in profunzime scalpul pentru a oferi radacinii nutrientii necesari, iar pentru un par gras ar fi mai indicat un sampon pentru spalare frecventa deoarece ingrasarea parului si aspectul neplacut generat de aceasta va determina si spalarea frecventa a parului.
  • Tratamentele chimice si termice la care iti supui parul. In situatia in care iti vopsesti parul regulat, il coafezi cu tratamente termice precum placa, ondulatorul sau altele similare, trebuie sa alegi un sampon profesional dedicat diminuarii efectelor negavice ale acestor procedee, pentru a pastra aspectul sanatos al parului tau.

Sampoanele profesionale pot fi achizitionate din saloanele de infrumusetare sau de pe site-uri specializate precum www.beautyoneshop.ro. Indiferent de sursa de aprovizionare, ai grija sa alegi samponul de care parul tau are nevoie pentru a straluci!

Comments are closed