Creare magazin online

Cum functioneaza reductoarele melcate

 

Industria ingineriei mecanice si electrice s-a dezvoltat foarte mult in ultimii ani, oferind marilor companii producatoare de motoare accesul la noile tehnologii care pot prelungi durata de viata a masinilor, care pot aduce inovatie in procesele de productie. Majoritatea nu sunt interesati de detaliile si componentele tehnice ale unor aplicatii si mecanisme, insa reductoarele melcate de la CI pot fi pasul de la care putem porni atunci cand suntem in impas. La fel si in cazul masinilor si motoarelor agricole, reductoarele melcate sunt componente sensibile si de interes pentru marii producatori de motoare si masini.

 

Ce sunt reductoarele melcate?

Aceste componente tehnice sunt utilizate in diferite aplicatii, din diferite arii de consum si sunt optime pentru instalatii universal. In linii mari, cand auzim undeva de reductoare melcate trebuie sa ne gandim ca ele au capacitatea de a transforma energia electrica in energie mecanica. Fiind piese de baza in materie de motoare, reductoarele melcate ajuta in configurarea rapoartelor si cuplurilor mari, intalnite in cele mai multe cazuri in spatii restranse. Ceea ce este special la ele este faptul ca au o capacitate de adaptare foarte mare la motorul electric, acest fapt ajutand la evolutia industriei producatore de masini. Desi multi dintre noi nu stim utiliatea lor, reductoarele melcate sunt piese importante care au un aport semnificat si aduc o multime de beneficii proceselor de fabricatie.

Reductoare melcate

Beneficiile utilizarii de reductoare melcate

In cele mai multe cazuri, reductoarele melcate functioneaza la volum redus, ele fiiind destul de silentioase si fara probleme, configuratia lor fiind stabila si complexa. In comparatie cu cele clasice, reductoarele melcate sunt auto-blocante si ocupa mai putin spatiu, cee ace usureaza procesul de constructie si ansamblare a motorului. Daca pana acum cativa ani reductoarele clasice nu au avut durata de viata foarte lunga sau nu au dat randament in diferite aplicatii, utilizarea de reductoare melcate poate sa aduca inovatie si eficienta, precum si reducerea vitezei si cresterea rapida a cuplului. Un aport important pe care acestea le aduc in procesele de fabricatie este obtinerea unor rapoarte ridicate de viteza de oridul 100, totul intr-o singura etapa.

Aplicatii in care sunt folosite

Am vazut de sunt de fapt reductorele melcate si am subliniat si beneficiile lor, insa care sunt aplicatiile in care ele sunt folosite? O sa intalnim cel mai des utliziarea lor in aplicatii unde este necesara actionarea cu turatii mici. Reductoarele melcate se folosesc in procesul de fabricare al benzilor transportatoare, care sunt utilizate in cea mai mare masura in fabrici si care faciliteaza transportul materialelor sau a utilajelor dintr-un depozit in altul. Totodata, ele mai sunt folosite in fabriacrea de elevatoare, masini de indoit tevi, in mare masura in procese complexe de prelucrare si fabricatie.

 

Reductoarele melcate sunt folosite in fabricarea multor masini si motoare si aduc un plus de inovatie in industria prelucarii metalului, in industria de constructii, chair in industria alimentara, prin diferite ventilatoare, masini de amestecat, etc. Printre cele mai populare aplicatii se numara si lifturile, scarile rulante din spatiile comerciale, sisteme de inchidere si deschidere a portilor si mecanismele auto.

 

Comments are closed