Creare magazin online

Cum identificam mediul de lucru pozitiv?

Caracteristicile unui mediu de lucru pozitiv
In afara de sfera locului de munca in sine, un factor care influenteaza in mod semnificativ modul in care angajatii se gandesc la locul de munca este mediul. Prin mediul de lucru, inteleg tot ceea ce face parte din implicarea angajatilor in activitatea in sine, cum ar fi relatia cu colegii si supervizorii, cultura organizationala, spatiul pentru dezvoltarea personala, etc.

Un mediu de lucru pozitiv ii face pe angajati sa se simta bine in a merge la lucru, oferindu-le in acelasi timp o motivatie.

Daca sunteti in cautarea unui nou loc de munca, as spune ca evaluarea mediului de lucru este un pas crucial pe care nu ar trebui sa il ignorati.

Comunicare transparenta si deschisa
In esenta, o forma transparenta si deschisa de comunicare abordeaza nevoia angajatului de a simti ca ceea ce are de spus are valoare. Este ceea ce ii face pe angajati sa se simta ca apartin organizatiei.

O astfel de comunicare deschisa in ambele sensuri va distruge in cele din urma obstacolele prezente in organizatiile ierarhice sau birocratice. La sfarsitul tuturor, aceasta promoveaza increderea in interactiunile zilnice intre colegi, precum si intre subordonati si supraveghetori.

Echilibru intre viata profesionala si cea personala
Trebuie sa existe un fel de echilibru intre munca si viata personala. In general, avand acel sentiment de echilibru va imbunatati satisfactia locului de munca in randul angajatilor, deoarece acestia vor simti ca nu neglijeaza alte aspecte ale vietii personale, uneori chiar mai importante pentru ei decat locul de munca.

Instruire si dezvoltare
Intr-o perioada in care schimbarea este mai puternica, este necesar ca organizatiile sa fie la curent cu schimbarile si sa-si instruiasca angajatii in consecinta. De exemplu, tehnologia evolueaza atat de rapid incat lucrurile utilizate in mod obisnuit in urma cu zece ani ar putea deveni depasite astazi.

Recunoasterea muncii depuse
Recompensele sunt necesare pentru a incuraja anumite comportamente ale angajatilor. Este folosit si in managementul comportamentului organizational: prin recompensarea angajatilor care depun eforturi pentru munca lor, acest lucru va promova comportamente similare in viitor.

Spirit de echipa puternic
Ca fiinte sociale, cautam in mod firesc suportul de la colegii nostri si cautam sa apartinem unui grup. Echipa trebuie sa fie acolo atunci cand unul dintre membrii intampina dificultati. Acesta este locul in care un sentiment de unitate este evocat in echipa si angajatii nu vor mai simti doar ca lucreaza pentru ei insisi.

Comments are closed