Creare magazin online

Cum infiintez o firma de constructii?

Construirea de imobile constituie, in prezent, in Romania, o afacere profitabila, solida, cu o evolutie favorabila in viitor. Fie ca este vorba despre case, cladiri de blocuri sau birouri, sau chiar ansamble rezidentiale, aceasta aduce venituri considerabile multor firme de constructii si nu numai. Dar pentru a ajunge in acel punct, care sunt etapele primordiale care trebuie parcurse? Mai exact, care sunt bazele infiintarii unei firme de acest fel?

Alegerea numelui societatii si tipul societatii 

Acest prim pas este unul definitoriu. De ce? Deoarece reprezinta o eticheta a serviciilor oferite. Un nume de firme de constructii nu este necesar sa fie lung si complicat, dar mai degraba unul care sa inspire credibilitate si sa sugereze segmentul de activitate. 

Cel mai important: el trebuie sa fie unic. (acest lucru poate fi verificat la Registrul Comertului)

Fie ca ai terminat o facultate de profil si detii o diploma de studii in domeniul constructiilor sau ca este vorba despre un atestat / calificare intr-un domeniu aferent, poti sa optezi pentru un PFA / II, adica Persoana Fizica Autorizata sau Intreprindere Individuala. 

De asemenea, firme de constructii pot fi si  SRL-uri / SRL-D-uri sau SA-uri, mai exact Societati cu Raspundere Limitata / Societati cu Raspundere Limitata-Debutant sau Societati pe Actiuni, in cazul in care studiile din domeniu nu sunt definitivate, existand alte criterii care ar trebui indeplinite. 

In privinta avantajelor si dezavantajelor acestor forme juridice, este recomandat un studiu mai amanuntit, pentru a vedea care se compliaza mai bine pe nevoile individuale sau colective ale firmei. 

Sediul social

Un alt pas important, in plasarea de firme de constructii in mediul juridic romanesc, este stabilirea unui sediu social. Acesta poate fi proprietate personala sau inchiriata; important este actul doveditor al apartenentei: contract de inchiriere, comodat sau vanzare-cumparare. 

Alegerea codurilor Caen 

Sau mai exact Clasificarea Activitatilor din Economia Nationala. Dupa parcurgerea pasilor anteriori, firma de constructii trebuie incadrata in domeniul corespunzator. Pe baza acestor coduri, ulterior, se asigura prelucrarea unor date statistice (factori de productie, productie, formarea capitalului si tranzactiile financiare). 

In functie de stabilirea codurilor Caen (in constructii este sectiunea F), se pot distinge diverse activitati: constructia de cladiri, dezvoltarea imobiliara, lucrarile de constructii ale cladirilor rezidentiale si nerezidentiale, constructii de poduri si tuneluri, lucrari speciale de constructii, lucrari pentru demolarea constructiilor, lucrarile de finisare, de tamplarie si dulgherie. 

Stabilirea planului de afaceri si finantare, angajatii si colaboratorii

Pentru a da viata unui proiect de aceasta anvergura este nevoie de un buget. In functie de acesta, se pot stabili obiectivele pe termen scurt, mediu si lung. 

Depinzand de factorii pusi in balanta (obiectivele, cheltuieli), se poate obtine o finantare privata sau de la institutiile statului. Finantarile private pot proveni de la un investitor sau chiar de la un asociat. 

Vis-a-vis de potentiali angajati, este util sa ai un recrutor care iti poate construi o echipa de profesionisti, pe care te poti baza. 

Si sa nu uitam de importanta promovarii acestor firme de constructii, subiect dezvoltat intr-un articol anterior.

Sursa: www.5oferte.ro

Comments are closed