Creare magazin online

Cum luam cea mai buna decizie?

Exista pasi importanti pentru a lua o decizie buna.
Un proces decizional bun sau solid este necesar pentru a trai viata productiv si eficient.
Toti ne confruntam cu diverse decizii pe care le luam zilnic. Unele sunt mici si au consecinte minore, in timp ce altele sunt uriase si au potentialul de a ne schimba viata. Unele sunt alegeri simple si evidente, altele sunt mai dificile si mai dureroase.

Sfaturi pentru luarea unei decizii bune:
Identificati decizia care trebuie luata, precum si obiectivele sau rezultatul dorit.
Fa-ti tema. Adunati cat mai multe informatii si mai multe informatii pentru a va evalua optiunile.
Veniti cu mai multe optiuni posibile. Determinati daca optiunile sunt compatibile cu valorile, interesele si abilitatile dvs.
Faceti o lista a argumentelor pro si contra. Prioritizati care considerente sunt foarte importante pentru dvs. si care sunt mai putin importante. Uneori, atunci cand potriviti profesionistii impotriva contra, le puteti gasi dramatic neclintit.
Solicitati opinii si obtineti feedback de la cei in care aveti incredere sau ati avut o situatie similara cu care sa va confruntati. Ar putea exista cateva aspecte despre care nu v-ati gandit.
Luati decizia si monitorizati rezultatele. Asigurati-va ca obtineti rezultatul dorit.

Desigur, nu puteti stii niciodata in prealabil daca o decizie va fi corecta, prin urmare, trebuie sa fiti pregatit sa va asumati riscuri. Daca faceti o greseala, tratati-o ca pe o oportunitate de a afla ce nu a functionat si de ce. De multe ori deciziile sunt reversibile si va puteti schimba mintea.

Nu ramaneti blocati. Daca ati facut tot ce puteti pentru a lua o decizie buna si inca nu puteti rezolva, nu mai asteptati pana veti lua o decizie importanta din cauza faptului ca nu stiti daca o sa fie bine sau nu.

Nu renuntati. Uneori oamenii devin atat de paralizati de teama de a lua o decizie gresita, incat ei intra in panica si pierd din vedere ceea ce incearca sa realizeze. Acest lucru impiedica luarea oricarei decizii. In cele din urma, faptul ca presupunem ce se va intampla, va submineaza si ceea ce incercati sa realizati. Odata ce ati luat decizia, lasati lucrurile sa evolueze normal. Cel putin, veti invata lucruri importante din fiecare decizie luata.
Poate ca nu de fiecare data ies lucrurile asa cum ne asteptam, insa alegerile fac parte din viata noastra si trebuie sa invatam sa avem puterea de a ni le asuma indiferent de consecinte.

Comments are closed