Creare magazin online

Cum ne mentinem relatia prin impunerea de limite sanatoase?

Cele mai puternice relatii sunt construite pe respect, incredere si limite care sunt comunicate (in loc de a fi traversate). Un detaliu usor de trecut cu vederea de catre cei care sunt intr-o relatie este cunoasterea limitelor celuilalt care va va ajuta sa evitati argumentele viitoare si sa intelegeti de ce s-au intamplat sintuatiile anterioare neplacute.

Desi discutarea granitelor pare a fi o idee buna pentru partenerii care se cunosc, este si o abordare inteligenta pentru orice cuplu care intentioneaza sa ramana impreuna pentru calatoria de lunga durata. Fiind constient de granitele partenerului dvs., nu numai ca va adaugati valoare relatiei dvs., dar si ca va angajati sa va pastrati in acelasi fel.

Modul in care ne sustinem punctul de vedere
Indiferent de cat de bune sunt intentiile voastre, argumentele pe care le folosim pentru a ne exprima opinia trebuie spuse intr-un mod cat mai placut. Atunci cand apare aceasta situatie incomoda, este important sa ne amintim sa ne certam intr-o maniera sanatoasa – in loc de o injosire.

In timp ce toata lumea reactioneaza in mod diferit la un conflict, depinde de dvs. si de partenerul dvs. sa discerneti cel mai bun mod de abordare. Odata ce ati descoperit raspunsurile pentru situatia in care va aflati, cu siguranta veti alege cea mai buna varianta pentru amandoi.

Cum si cand oferiti sfaturi
Exista o diferenta intre luarea deciziilor in calitate de parteneri si ca indivizi. De exemplu, in ciuda faptului ca sunteti deschis sugestiilor partenerului dvs. cu privire la modul de a trata problemele familiale personale, el sau ea s-ar putea simti ciudat daca incercati la fel.
Chiar daca oferirea de sfaturi este o forma de ingrijire, un alt mod de a va arata afectiunea este sa stiti cand o sa doreasca sfatul din partea ta. Confidentialitatea este necesara in toate conexiunile si respectarea ei asigura ca scanteia continua. Daca este nevoie de ajutorul dvs., este important sa nu faceti o ofensa sau o vinovatie in cazul in care partenerul dvs. nu va sfatuieste. La urma urmei, partenerul tau este diferit de tine si opiniile tale, ceea ce face relatia ta atat de unica.

Coerenta modului in care comunicati
Inainte de a va parasi intalnirea la serviciu cu sase mesaje text si un partener deranjat care sustine ca nu ati raspuns in timp util, este intelept sa discutati atat programul dvs., cat si modalitatea preferata de a comunica, precum si flexibilitatea dvs. de a face acest lucru pe tot parcursul zilei. In timp ce serviciul dvs. va permite sa accesati telefonul si computerul in orice moment, partenerul dvs. poate avea o cariera bazata numai pe interactiunea clientului.

Prin faptul ca aveti o idee generala despre metodele de comunicare ale fiecaruia, veti putea gasi o rutina care sa se potriveasca amandurora si sa uitati orice suspiciuni care au aparut din cauza unei comunicari necorespunzatoare.

Extinderea a ceea ce veti face unul pentru celalalt
Facand lucruri pe care nu le-ai fi facut in mod necesar daca nu ai fost cu partenerul tau este normal, dar sacrificarea moralei tale sau ceea ce conteaza pentru tine pentru a face acele lucruri este neglijenta. In timp ce refuza sa pierdeti cina lunara cu cei mai buni prieteni, din orice motiv, partenerul dvs. ar putea sa nu aiba probleme in a-si modifica planurile cu altii pentru a va intalnii.
Intelegeti prioritatile celuilalt, fara a face o problema personala din acest lucru, mai ales ca o relatie se bazeaza pe intelegere si respectul intimitatii fiecaruia.

Comments are closed