Creare magazin online

Cum sa eviti durerile de genunchi atunci cand te antrenezi

Daca mergi la sala ori la alergat in mod regulat atunci e posibil ca macar odata sa te fi confruntat cu dureri suparatoare de genunchi. Si chiar daca nu este un lucru tocmai placut, trebuie sa stii ca nu esti singurul care se confrunta cu asta si ca poti face anumite lucruri pentru a evita aceste dureri.

Durerea pe care ai simtit-o este cauzata de suprasolicitarea tendonului ilio-tibial, care se intinde de la sold pana la genunchi. Daca in mod normal, corpul nostru este construit in asa fel incat sa faca fata mai multor tipuri de miscari, inclusiv cea de flexie si extensie repetata, atunci cand exageram acesta ne transmite diferite semnale pentru a ne opri inainte de a ne face rau. Acest semnal este doar unul dintre multe altele pe care le-ai simtit probabil la un moment dat, cand te-ai antrenat prea mult.

Acum, ca am vazut de ce simti acea durere suparatoare de genunchi, e timpul sa vedem si cum o poti preveni.

1. In primul rand, atunci cand te antrenezi pe un aparat multifunctional, de exemplu, sau daca nu ai mai mers demult la sala si incepi acum, este bine sa ii dai organismului timp sa se acomodeze cu noul regim de antrenament. In plus, ai grija sa verifici cu atentie setarile aparatelor si sa nu lucrezi cu greutati mai mari decat poti sa duci la inceput. De asemenea, o regula de aur este sa ai grija tot timpul la pozitia corpului si sa respecti cu sfintenie modalitatea de executie a fiecarui exercitiu.

2. Un alt lucru pe care il poti face pentru a evita aceste dureri este sa nu te suprasoliciti. Daca nu cumva esti sportiv profesionist, atunci nu vad un motiv suficient de bun pentru a-ti forta limitele atunci cand mergi la sala, la alergat, sau la orice alt tip de activitate fizica.

Bucura-te mai degraba de miscare si incetineste ritmul atunci cand dai semne de oboseala. Tine minte ca faci asta din placere, ca un hobby, si ca nu trebuie sa demonstrezi nimic nimanui. Nici macar tie. Relaxeaza-te, sanatatea e mai importanta decat sa le demonstrezi prietenilor ce sportiv bun si puternic esti tu.

3. Si nu in ultimul rand, o alta strategie pe care o poti pune in practica este sa te antrenezi si cu propria greutate corporala, caci astfel de exercitii pun mai putina presiune pe genunchi. De asemenea, nu uita nici de exercitiile cardio. Exercitiile la bicicleta de fitness, la aparatul de vaslit sau chiar pe banda te pot ajuta sa iti imbunatatesti flexibilitatea articulatiilor, pentru ca nu vei pune atat de multa presiune pe ele asa cum faci atunci cand ridici greutati foarte mari.

Acestea fiind spuse, iata ca durerile de genunchi pot fi evitate daca esti atent la semnalele pe care ti le transmite corpul tau si daca inveti sa te relaxezi si sa te opresti atunci cand antrenamentele devin tot mai greu de executat.

Comments are closed