Creare magazin online

Cum se efectueaza un masaj de drenaj limfatic corect?

Masajul de drenaj limfatic este o forma de masaj bland care incurajeaza miscarea fluidelor limfatice in jurul corpului.

Lichidul din sistemul limfatic ajuta la eliminarea deseurilor si toxinelor din tesuturile corporale. Unele afectiuni de sanatate pot determina acumularea de lichid limfatic. Masajele de drenaj limfatic se pot efectua de persoanele cu limfedem, fibromialgie si alte afectiuni.

In acest articol, va explicam beneficiile masajului limfatic, care sunt persoanele care pot beneficia de utilizarea acestuia si cum se poate pregati si efectua acest tip de masaj acasa.

Care sunt beneficiile?

drenaj limfatic

In timp ce inima pompeaza continuu sangele prin vasele de sange, sistemul limfatic se bazeaza pe miscarea muschilor netezi pentru a transporta lichidul prin vasele limfatice.

Conditiile de sanatate pot intrerupe fluxul normal al limfei, determinand acumularea de lichid limfatic intr-o anumita zona a corpului, adesea in brate sau picioare, unde poate provoca umflarea. Aceasta afectiune se numeste limfedem.

Oamenii pot dezvolta limfedem ca urmare a infectiilor, tratamente pentru cancer care implica indepartarea ganglionilor limfatici si orice afectiune care dauneaza sistemului limfatic.

Masajul de drenaj limfatic poate reduce umflarea si poate imbunatati circulatia in intregul sistem limfatic. Acest tip de masaj pentru drenaj limfatic face de obicei parte dintr-un program de tratament numit terapie limfatica decongestiva (DLT).

Procedura efectuarii

Oamenii pot primi masaje de drenaj limfatic de la profesionisti instruiti sau pot invata tehnici de drenaj de baza pe care sa le foloseasca acasa. Cu toate acestea, cel mai bine este sa vorbiti cu un medic inainte de a incerca acest lucru acasa sau de a merge la un profesionist.

Oamenii pot efectua majoritatea acestor exercitii fie stand sau culcat, atat timp cat sunt confortabili.

Retineti urmatoarele sfaturi in timpul unui masaj limfatic:

Aceste miscari de masaj ar trebui sa afecteze doar pielea, deci folositi o presiune blanda si nu apasati suficient de tare pentru a simti muschii;

Mentine mainile relaxate;

Nu masati zonele umflate sau infectate;

Nu masati zonele corpului care au suferit tratament pentru cancer;

Beti lichide suplimentare, ideal 2 – 4 pahare de apa, dupa fiecare masaj pentru a ajuta la spalarea corpului.

De unde stii daca functioneaza?

Persoanele care folosesc masaje de drenaj limfatic pot observa ca umflarea lor se reduce. Cel putin, umflarea nu ar trebui sa se agraveze.

Persoanele care au limfedem ar trebui sa continue sa foloseasca ciorapi de compresie sau maneci pentru a preveni umflarea.

Cei care folosesc masaje limfatice pentru tratarea fibromialgiei ar putea suferi mai putin rigiditate si durere si, de asemenea, observa imbunatatiri ale starii generale de sanatate.

Comments are closed