Creare magazin online

Cum se taie si depoziteaza corect tabla zincata – articol de specialitate

Astazi, specialistii va povestesc cum trebuie sa depozitati si sa taiati corect tabla zincata

Chiar daca la prima vedeti puteti spune ca tabla zincata rezista fara nicio problema in orice conditii, exista totusi cateva aspecte pe care trebuie sa le respectati pentru ca acest material sa isi pastreze calitatile si sa ofere acealasi avantaje o perioada cat mai lunga de timp. Daca aceste sfaturi nu vor fi respectate, dintr-o investitie foarte eficienta, acest material se va transforma intr-un esec total.

tabla zincata

Tabla zincata este un tip de material foarte des utilizat de constructori pentru realizarea de acoperisuri, pereti despartitori si exteriori din cadrul halelor metalice si nu numai, usi de garaje, piese pentru aparatura electrocasnica, deoarece prezinta o rezistenta si durabilitate aparte la actiunile agentilor corozivi, apei, prafului, soarelui si asa mai departe.

Cum se depoziteaza corect tabla zincata?

Asa cum mentionam anterior, pentru ca tabla zincata sa isi pastreze toate proprietatile pentru o perioada cat mai indelungata de timp este important sa nu o depozitati niciodata direct pe pamanat. Tabla zincata trebuie neaparat depozitata pe paleti din lemn si in hale inchise cu o ventilatie buna. In cadrul acestor spatii de depozitate diferenta de temperatura dintre noapte si zi sa nu depaseasca 10 grade Celsius.

Atunci cand nu o puteti depozita intr-o hala si o depozitati afara, aceasta trebuie pusa tot pe paleti din lemn si invelita cat mai bine, in special pe lateral, cu un material care nu favorizeaza deloc condensul. Niciodata nu trebuie sa folositi folia de plastic pentru invelirea acestui material.

Cum se taie corect tabla zincata?

Aproape in toate proiectele tabla zincata trebuie sa fie taiata pentru a se potrivi dimensiunilor proiectului respectiv.

Avand in vedere ca acest material este acoperit cu un strat protector din zinc, este indicat ca taierea sa se fie executata doar cu ajutorul ghilotinei. Atunci cand acest lucru nu este posibil, iar aceasta va fi taiata cu flexul, acest proces va duce la incalzirea la temperaturi mari a sa si implicit al stratului de zinc. Din aceasta cauza, stratul de zinc va fi distrus si in zona respectiva, exista foarte mari, ca intr-o perioada scurta de timp sa isi faca aparitia rugina.

Astfel, pentru a incerca sa o protejati in zona respectiva, puteti vopsi tabla zincata cu o vopsea bogata in zinc, insa toate proprietatile pe care aceasta le avea la inceput nu vor mai putea fi recuperate.

Asadar, daca tineti cont de toate informatiile din acest articol veti sti cum trebuie sa depozitati si taiati in mod corect tabla zincata pentru a va putea bucura cat mai mult timp de avantajele pe care acest material de constructii le ofera.

Comments are closed