Creare magazin online

De ca sa inchiriezi o masina in Romania

Sa inchiriezi o masina in Romania , a devenit un lucru obisnuit .

Exista firme care au multa experienta in acest domeniu  : Francrocar , cu experienta de 25 ani in activitatea de rent a car , are suficienta experienta cu turistii romani si straini , cu agentiile de turism , cu traseele din Romania ce pot fi recomandate turistilor , cu tipul de masina adecvat fiecarei calatorii.

Daca ai ajuns in Romania la Aeroportul Otopeni , deplasarea pana in Bucuresti sau intr-un alt oras din Romania poate fi destul de dificila , asa ca  poti inchiria chiar de aici   o masina cu o rezervare in prealabil pe internet . Un sofer te va astepta la aeroport cu un afis cu numele tau si cu masina chiar in parcarea aeroportului . Astfel ,dupa semnarea unui contract , nu iti ramane decat sa pleci in calatoria ta .

Calatoria cu trenul  nu este deloc simpla . De la Aeroportul  Otopeni , ca sa ajungi in Gara de Nord , trebuie sa iei autobuzul sau un taxi , iar pentru a ajunge intr-un oras din nordul tarii , poti face circa 10 ore , asa ca deplasarea cu masina este cea mai avantajoasa . In ultimii ani s-a dezvoltat transportul cu autocarul , insa nici aceasta varinta nu este prea simpla , autocarul oprind in fiecare localitate .

Nici calatoria cu masina nu este simpla pe drumurile din Romania , existand pericole la tot pasul : gropi , drumuri nesemnalizate , carute sau chiar animale care circula pe drumurile publice , putini kilometri de autostrada , cele mai multe drumuri fiind cu o singura banda pe fiecare sens . Cu toate acestea , calatoria cu masina este cea mai avantajoasa in Romania.

Cele mai multe firme de rent a car ofera spre inchiriere  o gama de dimensiuni de vehicule  care se potrivesc cu o varietate de bugete  si cerinte de spatiu , altele ofera vehicule specializate , insa la cele mai multe firme gasesti toate optiunile : de la masini  mici de oras , pana la masini de teren sau microbuze .

Din punctul de vedere al tipului de transmisie cautat de clienti ( cutie de viteze automata sau cutie de viteze manuala manuala ) , masinile cu cutie automata reprezinta numai 10 % din rezervari , cele mai multe solicitari fiind in perioada de vara , cand  ne viziteaza tara turisti din Statele Unite ale Americii si din Canada.

Soferii romani inca prefera masinile cu cutie manuala de viteze , avand inca conceptia ca o masina de viteze automata are consum mare si exista riscul de a se strica cutia de viteze , conceptie gresita . In ultimii ani , fabricantii de cutii de viteze automate au imbunatatit calitatea acestora . Numai in cazul unei nefolosiri corespunzatoare , aceasta se poate defecta . In ceea ce priveste tariful la masinile cu cutie automata , acesta este mai mare cu aproximativ 20% .

Cele mai rezervate masini sunt in timpul anului masinile economice de oras , cu consum mic , masini pentru care se gasesc mai usor si locuri de parcare in orasele agglomerate si cu care te poti strecura mai usor pe stradutele inguste din orase . In perioadele de vara sunt mai solicitate microbuzele si  SUV urile , fiind perioadele de concedii , cand se pleaca la drum cu intreaga familie , cu copii si bagaje voluminoase  si masinile de teren iarna .

Perioada cu cele mai multe solicitari de rent a car in Romania , este perioada de vara ( mai – septembrie ) , aceasta fiind  perioada de  vacanta a copiilor si concedii ale adultilor , dar si perioada  ce cele mai  frumoase peisaje in Romania .

Daca te-ai hotarat sa vizitezi Romania , inarmeaza-te cu multa rabdare , insa nu renunta ; exista peisaje superbe , oameni minunati pe care merita sa- i  cunosti , mancare delicioasa pe care trebuie sa o savurezi si preturi accesibile oricui .

In anul 2018 Francrocar te asteapta sa descoperim Romania frumoasa impreuna !

 

Comments are closed