Creare magazin online

De ce ai nevoie de un nume de domeniu pentru afacerea ta si cum sa il alegi pe cel mai bun?

Mediul online este unul care s-a dezvoltat atat de mult incat astazi reprezinta de departe unul cu foarte mare potential pentru comert sau in general pentru lansarea unei afaceri. In trecut, ceea ce numim noi astazi Internet a fost privit cu un oarecare scepticism din punctul de vedere al lansarii unor afaceri din pricina securitatii acestui mediu. In conditiile actuale, insa odata cu aparitia certificatelor dre siguranta (certificatele SSL), lucrurile s-au schimbat aproape in totalitate in acest sens. Astazi auzim in jurul nostru din ce in ce mai multi oameni care cauta idei inovative de afaceri online, pe care sa le lanseze si sa le transforme intr-unele de succes. Lansarea unei afaceri pe Internet este un proces care presupune luarea cu responsabilitate a unor decizii foarte importante, care vor avea un impact direct aspura modului in care va evolua afacerea in viitor.

Serviciile web cu o importanta majora in acest sens sunt cele cu privire la gazduirea web, dar si cele de inregistrare domenii, servicii fara de care niciun site nu ar putea functiona. Serviciile de inregistrare domenii sunt cele care practic ne ofera posibilitatea de a conferi afacerii online pe care o administram o identitate avand in vedere ca aceste serviciu presupune alegerea unei adrese web pentru site.

De ce avem nevoie de un nume de domeniu si cum sa il alegem insa pe cel mai potrivit?

Serviciul de inregistrare domenii este esential existentei unui site.

Cel mai solid argument pe care il putem oferi cu privire la importanta acestui serviciu este dat de faptul un site nu poate exista pe Internet daca nu beneficiaza in prealabil de un serviciu de inregistrare domenii. Practic, prin alegerea unui astfel de serviciu, oferim o identitate afacerii pe care o administram, astfel ca alegerea numelui de domeniu nu ar trebui sa se faca absolut niciodata la intamplare.

Alege un nume de domeniu scurt, serios si reprezentativ.

Cateva dintre aspectele cele cele ma importante de care un viitor administrator ar trebui sa tina cont in momentul in care este pus in situatia de a face o astfel de alegere sunt cele cu privire la alegerea unui nume de domeniu cat mai scurt, serios si reprezentativ. Toate aceste lucruri transforma un nume de domeniu intr-unul usor de memorat si de scris, astfel ca utilizatorii isi pot aduce aminte cu usurinta de numele de domeniu al afacerii tale online.

Opteaza pentru o extensie potrivita.

Extensia unei adrese web este de asemenea un aspect demn de luat in calcul, chiar daca aceasta nu are neaparat un impact major asupra modului in care evolueaza un site in timp. Daca serviciile si produsele pe care le comercializezi sunt destinate cetatenilor Romaniei, atunci cu siguranta una dintre cele mai inspirate alegeri pe care le poti face este extensia .ro. Daca doresti sa iti externalizezi serviciile si produsele, atunci vei putea alege una din multitudinea de extensii internationale disponibile.

Comments are closed