Creare magazin online

De ce ar trebui sa joci mai mult fotbal de masa?

Fotbalul de masa reprezinta o modalitate foarte buna de relaxare, fie ca esti acasa, in oras sau la job. In afara de asta, insa, acest joc are si alte beneficii pentru care merita sa il incerci. Care sunt acestea? Afla din articolul de mai jos.

Nu degeaba marile corporatii au inceput, cu ani in urma, sa impanzeasca cladirile de birouri cu mese de fotbal. Acestea au dat rezultate foarte bune in ceea ce priveste reducerea stresului pentru angajati si cresterea productivitatii, chiar daca acum nu se mai bucura de acelasi succes. Cu toate acestea, nimeni nu poate contesta beneficiile cu care vine la pachet un banal joc de fotbal de masa:

In general

1. Este un joc potrivit pentru toata lumea

Copii, tineri, batrani, oricine poate juca acest joc si se poate distra peste masura. In plus, acesta nu are foarte multe reguli pe care trebuie sa le respecti, deci poate fi invatat usor chiar si de un copil.

2. O modalitate buna de a socializa

Indiferent ca esti la birou sau in oras, masa de fotbal, poate strange laolalta tot felul de oameni, indiferent de statut social, varsta sau sex. Asta insemana ca vei putea lega noi prietenii fara prea mari batai de cap.

La birou

1. Te ajuta sa te relaxezi

Este suficient sa iei o scurta pauza de la sarcinile stresante si sa incingi un joc cu colegul de birou pentru a te simti energizat. Daca nu ai un coleg, nu e nicio problema, te poti antrena si singur.

2. Te scapa de dureri

Cand stai toata ziua pe scaun, la calculator, pozitia corpului nu e intotdeauna cea corecta si ajungi sa suferi incet-incet de dureri de spate, genunchi, ceafa, etc. Poti combate aceste efecte ale lucrului la birou daca in pauza joci un fotbal la o astfel de masa in loc sa ramai tot asezat.

3. Creste productivitatea

Pentru ca te ajuta sa iti iei mintea de la ce ai de facut si pentru ca nu mai esti sub presiunea stresului, vei vedea ca ideile vor incepe sa curga pe banda rulanta si cheful de munca va reveni chiar mai in forta ca inainte.

In plus, avand in vedere ca miscarea iti va creste nivelul de oxigen din sange, creierul tau va fi si el oxigenat si capabil sa functioneze la parametri optimi.

4. Intareste echipa

In jurul mesei de fotbal oamenii sunt mult mai relaxati si mai dispusi sa socializeze cu cei din jur. Astfel, noi prietenii se vor lega intre colegii de birou, fapt care nu aduce decat beneficii angajatorului si companiei. Oamenii mai relaxati sunt mai productivi, caci muncesc cu placere.

5. Creste competitia

In sensul bun al cuvantului. Astfel, colegii nu se vor intrece doar cine va inscrie cele mai multe goluri ci si cine are cele mai bune rezultate la birou, chiar daca asta nu se va intampla la un nivel constient, asumat.

Comments are closed