Creare magazin online

De ce e in avantajul nostru sa folosim convertizoare de frecventa?

In ultima perioada, au inceput sa fie folosite din ce in ce mai des anumite dispozitive, folosite in toate felurile de industrii,datorita carora poate fi controlata viteza unui motor electric, insa s-a reusit si o imbunatatire a procesului  si o reducere a consumului de energie. Totul se datoreaza unui convertizor de frecventa, care este un dispozitiv utilizat pentru controlul frecventei si turatiei unui motor electric.

   Acestea sunt folosite din ce in ce mai frecvent pentru situatiile cand se reuseste transformarea energiei din resurse naturale si regenerabile( soare, vant, maree), dar si transmiterea acesteia la retelele electrice sau catre consumul local.

Atunci cand se doreste alegerea convertizorului de frecventa potrivit, trebuie sa se tina cont de mai multe aspecte, printre care puterea motorului, numarul fazelor tensiunii de alimentare, conditiile de mediu, modul de comanda, conditiile de mediu, etc.

Mai nou, se folosesc si tehnologiile hibrid, atunci cand se incearca obtinerea de solutii necesare pentru o mai buna gestionare a energiei .

Convertizoarele de frecventa se impart in doua categorii: cu circuit intermediar sau fara circuit intermediar, acestea din urma avand un pret mult mai scazut, insa exista anumite dezavantaje in ceea ce le priveste, precum pierderile de putere.

Cand au aparut convertizoarede de frecventa?

Convertizoarele de frecventa sunt folosite inca din 1960, insa anumite aspecte si functii difera in zilele noastre datorita evolutiei tehnologiei si a elementelor din care acestea sunt construite, cum sunt semiconductoarele si microprocesoarele.

Primele convertizoare au fost comandate analogic, insa cu timpul, fiind nevoie de mult mai multe precizie si eficienta, acest lucru s-a schimbat.

  De unde pot fi achizitionate convertizoarele de frecventa?

Convertizoare-de-frecventa

Convertizoarele de frecventa sunt necesare  si indicate, datorita multitudinii de beneficii pe care le ofera si pot fi achizitionate de la magazinele de specialitate sau din magazinele online care ofera diverse modele de convertizoare in functie de nevoile fiecaruia.  De asemenea,specialistii de aici sunt gata sa va raspunda in cazul in care aveti nelamuriri legate de acestea, sau doriti sa aflati mai multe detalii legate de ele.

 Care sunt avantajele folosirii convertizoarelor de frecventa?

Printre cele mai importante avantaje ale unui convertizor de frecventa, trebuie amintite:

– cel mai important lucru pe care il aduc cu ele este posibilitatea de a economisi energie

– in cadrul proceselor industriale, datorita lor, este cresterea eficientei acestor procese, deoarece timpul in care linia de productie trebuie sa stea oprita, este mult mai scurt

– utilizarea lor face sa nu mai fie necesare alte echipamente , convertizoarele avand numeroase functii software si hardwareare posibilitatea de a fi setat in asa fel incat sa ignore alarmele de incendiu, in asa fel incat sa poate evacua cat mai mult aer

– are posibilitatea de a proteja instalatia electrica si celelalte echipamente conectate la sistem,

– se pot utiliza pe o scara larga, incepand cu motoarele mici utilizate in locuinte, pana la cele mai mare putere din diversele industrii

– au posibilitatea de a reduce supraincarcarea si supraincalzirea motoarelor si a curelelor de actionare.

– modul de instalare este extrem de simplu, fiind suficienta simpla lor cuplare la reteaua de curent.

Comments are closed