Creare magazin online

DE CE ESTE NECESARA HIDROIZOLAREA UNEI CONSTRUCTII

Stim ca apa este un agent foarte agresiv asupra unei constructii sau a oricarei parti din ea. Umiditatea natuala a mediului precum si actiunea directa a apei produc efecte dezastruoase asupra constructiilor. Cel mai des intalnim aparitia igrasiei si mucegaiului care, in afara de aspectul inestetic, pot pune si probleme grave de sanatate asupra organismului uman. Dintre efectele nedorite face parte si coroziunea partilor armate incorporate in beton, degradarea datorata ciclurilor repetate de inghet-dezghet, reducerea capacitatii de izolare termica sau modificarile suferite de materialele de constructii. 

Hidroizolatia este un material sau o structura care are rolul de etansa zonele in care exista riscul de infiltratii.

Efectele daunatoare ale apei si ale umiditatii naturale a mediului se produc, cu precadere, fundatiilor si subsolurilor. Astfel ca, atentia firmelor de constructii ar trebui sa fie maxima cand este vorba de calitatea materialelor folosite pentru hidroizolare si de executia acesteia.

In statistici se spune ca, un procent covarsitor de 95% din problemele unei constructii, are legatura cu izolatia acesteia, de aceea, specialistii in acest domeniu recomanda alegerea unei firme serioase si cu experienta, care foloseste cele mai bune materiale hidroizolante si care stie sa execute toate operatiunile in materie de hidroizolatie subsol.

CUM SE EXECUTA O HIDROIZOLATIE SUBSOL

Indiferent ca este vorba despre o constructie noua sau de una veche, hidroizolarea se poate face atat pe exterior cat si pe interior. Pe exterior, exista mai multe feluri de a hidroizola un subsol. 

Cel mai raspandit si recomandat mod de a hidroizola un subsol, este anveloparea, care, executata corect de catre constructori,  va fi suficienta pentru o hidroizolare completa si sigura. Aceasta se realizeaza prin aplicarea unor substante si membrane bituminoase pe suprafata subsolului si se incheie cu aplicarea stratului de protectie si termoizolatie cu polistiren extrudat de 3 pana la 5 cm.

O alta metoda folosita cu rezultate pozitive ca hidroizolatie subsol, este cea a impermeabilizarii integrale a betonului.

Aceasta impermeabilizare se poate face prin adaugarea de aditivi, fie in elementele uscate din care se realizeaza betonul ( nisip sau ciment), fie in betonul umed gata preparat. Betonul poate dobandi aceasta calitate de hidroizolant prin sistemul hidrofob, care foloseste acizi grasi care blocheza porii din beton evitand astfel patrunderea apei in el sau prin sistemul hidrofil prin care apa din beton este inlocuita cu cristale insolubile in urma unui proces de cristalizare.

In functie de problemele aparute, putem recurge la sisteme si metode alternative de hidroizolatie subsol. Unul dintre aceste sisteme este cel de drenare a cavitatii, care foloseste o membrană subţire cu crampoane de plastic ce va fi instalată pe pereţi şi podele astfel încât orice apă care se infiltrează poate fi eliminată cu promptitudine folosind o pompă.

O alta metoda, care ar rezolva problema infiltratiilor, o reprezinta membrana cristalină pe interior, care consta in aplicarea pe pereti sau pardoseli a unui produs cu crestere cristalina sub forma de pasta. In cazul in care constructia se afla intr-o zona cu precipitatii abundente, se poate folosi, ca hidroizolatie subsol, drenarea pe exterior printr-un sistem montat pe exterior, care deviaza apa, printr-un sistem de drenaj in sol sau catre o canalizare, departe de peretii subsolului sau fundatiei.

Comments are closed