Creare magazin online

De ce nu este prea devreme sa incepeti sa protejati colagenul din piele?

Sa incepem cu ceea ce este colagenul si de ce avem nevoie de el. Colagenul este ceea ce va face tenul ferm si tineresc. Sigur, exista alte lucruri importante in amestec, dar aceasta proteina reprezinta 75 pana la 80% din pielea dumneavoastra.

Lucruri precum razele ultraviolete, fumatul, poluarea, stresul de la job si alti factori fac rau prin producerea radicalilor liberi in piele. Radicalii liberi sunt ca sagetile mici care alunga gaurile si descompun fibrele de colagen, provocand subtierea pielii.

Indiferent de cantitatea de protectie solara pe care o purtati, in cele din urma aceste celule de colagen produc abur. Enzimele care descompun colagenul, totusi, devin hiperactive datorita expunerii excesive a soarelui si a deteriorarii din anii anteriori. Atunci cand colagenul este puternic, pielea isi revine imediat.

Incepeti sa va ingrijiti acum de colagenul.

Cand sunteti tineri, inainte de a vedea efectele soarelui sau a altor daune – este cel mai bun moment pentru a proteja colagenul impotriva daunelor viitoare si pentru a incepe sa strangeti stratul de colagen al pielii. Odata ce pielea incepe sa se dilueze si sa se indoaie, este mult mai greu de corectat. Dar niciodata nu este prea tarziu sa se adopte obiceiurile sanatoase ale pielii.

O modalitate de a face acest lucru, ceea ce probabil ca deja faceti: exercitiu si mancati bine. Antioxidantele bogate in fructe si legume, intre timp, ajuta la protejarea colagenului din interior.

Folositi antioxidanti si protectie solara ca garda de corp a colagenului. Este nevoie de doar doua expuneri scurte la radiatiile UV. Nivelurile cresc cu expuneri suplimentare.

Pe de alta parte, exista persoane cu piele echidistanta care si-au sporit utilizarea de protectie solara, aplicandu-le cel putin trei pana la patru ori pe saptamana, nu au prezentat semne detectabile de imbatranire dupa patru ani si jumatate si au avut o piele mai fina (ceea ce indica in parte colagen mai sanatos ) in comparatie cu persoane care au mentinut aplicarea de protectie solara de obicei, mai putin frecvente.

Incercati cele mai noi produse de ingrijire a pielii pentru colagen. Daca colagenul este graalul sfant al pielii sanatoase, ingredientele care declanseaza productia acestuia sunt ceea ce ii deblocheaza puterea – iar cautarea este pentru urmatorul lucru mai bun.

Ridurile sunt principalele semne care apar atunci cand colagenul nu este suficient in pielea noastra, iar femeile stiu cat de important este acest lucru pentru frumusetea lor. Fiecare dintre noi isi doreste sa ramana tanara mai mult timp, de aceea trebuie sa apelam inac de la o varsta tanara la ingrijirea pielii, folosind produse cosmetice recomandate pentru pielea noastra de catre un specialist.

Comments are closed