Creare magazin online

De ce să alegi o aerotermă Volcano de la VTS pentru atelierul tău?

A venit iarna. Odată cu ea a sosit și momentul în care să căutăm soluții de încălzire pentru atelierul sau mica noastră hală de producție. Dar ce soluție să alegem astfel încât să nu coste mult, să fie eficientă energetic și să-și facă și treaba pe placul tuturor?

Ca soluție de încălzire în ateliere și hale profesioniștii aleg de obicei aerotermele în dauna caloriferelor, reșourilor sau a aerului condiționat. Explicațiile pentru o asemenea alegere sunt simple:

  • Caloriferele, indiferent de principiul lor termic, necesită un timp oarecare de încălzire. Timpul acesta de încălzire ar trebui să fie alocat în afara timpului efectiv de lucru, pentru ca lucrătorul să găsească mediul de lucru gata încălzit, nu să fie nevoit să lucreze în frig o parte a zilei. Asta înseamnă că o soluție de încălzire cu calorifere necesită consum energetic și de resurse în afara timpului de lucru.
  • Reșourile și alte instalații improvizate de acest tip sunt periculoase și de obicei nu corespund normelor de protecția muncii.
  • Aparatele de aer condiționat, foarte utile vara, pot funcționa și pe funcția de încălzire dar consumul e ridicat și în plus și uzura va fi mai rapidă.

Aerotermele nu au această problemă. Aeroterma este un aparat de încălzire performant, cu ajutorul căruia reușim să încălzim un spațiu industrial într-un timp relativ scurt. Aceasta se poate controla cu ajutorul unui termostat. O aerotermă încălzește doar în timpul în care funcționează, putând fi pornită sau oprită strict în funcție de timpul petrecut în interiorul atelierului. Nu consumă curent cât un aparat de aer condiționat. Și nici nu este periculoasă pentru normele de protecția muncii și antiincendiu.

La Ventsys, unul dintre cei mai mari retaileri specializați în ventilație din România, clienților le sunt propuse pentru achiziție aeroterme de tip Volcano de la VTS. Acestea se numără printre cele mai performante aeroterme industriale dedicate clienților din România. În plus, ele funcționează cu agent termic de încălzire (adică apa caldă), ceea ce le face ușor de instalat indiferent de locație.

Dintre punctele forte ale acestor aeroterme merită amintite:

  • Condițiile de garanție: aerotermele Volcano sunt singurele aeroterme din România care beneficiază de 5 ani garanție pentru echipament și garanție pe viață pentru carcasă.
  • Schimbătoarele de căldură cu 1, 2 și 3-randuri cu suprafață de încălzire mărită asigură puterea optimă de încălzire pentru necesarul incintei.
  • Tratarea suplimentară anti-corozivă a schimbătoarelor crește durabilitatea acestora.
  • Testarea schimbătoarelor de căldură într-o cameră cu heliu garantează 100% verificarea etanșeității acestora.
  • Motoare și ventilatoare maxim eficiente: disponibilitatea motoarelor cu eficiență ridicată asigura adaptarea optimă a parametrilor de lucru ale tuturor echipamentelor, menținând în același timp un consum redus de electricitate. Profilul optimizat și mărirea suprafeței paletelor ventilatorului asigură funcționarea silențioasă și cu costuri reduse de operare.
  • Carcasa: realizată din ABS de cea mai ridicată calitate, tratată cu pigment anti-UV, carcasa e caracterizată de rezistență mecanică ridicată, durabilitate și rezistența la temperaturi înalte.

Aerotermele Volcano pot fi montate pentru rezultate la fel de eficiente și pe perete, și pe tavan. În plus ele sunt construite special pentru a fi utilizate și în medii solicitante: medii corozive, zone cu potenţial de incendiu, pentru încăperi care necesită temperaturi ridicate, la bordul navelor şi platformelor marine.

Aerotermele industriale nu trebuie confundate cu cele de uz casnic (care de obicei au prețuri mult mai mici). Din dorința de a economisi inutil bani sau a tăia din costuri, mulți proprietari de spații industriale fac greșeala de a cumpăra o aerotermă destinată uzului casnic. Aceștia vor constata foarte rapid că aeroterma respectivă nu rezistă împotriva agenților corozivi din mediile industriale și că nici nu e proiectată să funcționeze zilnic 8-10 ore, timp de 4-5 luni, cât durează sezonul rece.

Comments are closed