Creare magazin online

De multe ori cumparam brandul nu produsul in sine!

De multe ori mi s-a intamplat sa citesc review-urile firmelor de echipamente horeca si sa vad comentarii de genu ,,niste tepari”  sau  ,, cele mai proaste utilaje” . De ce astfel de reactii? E simplu! Pentru ca de multe ori cumparam bandul in loc de calitatea produselor  si, de multe ori pretul brandului este mai mare decat produsul in sine. Â

Astazi m-am pus in pielea cumparatorului si, avand in spate experienta  de a lucra  zilnic cu zeci de oameni  si intalnind  de-a lungul timpului diferite situatii, am decis sa  va dezvalui pe scurt cateva criterii de care trebuie sa tineti cont atunci cand cumparati echipamente profesionale:

1 Transparenta. La o scurta cautare in mediul online veti vedea ca majoritatea firmelor afiseaza produsele fara pret. De ce atata mister?   Ok sa inteleg ca te temi ca nu cumva concurenta sa fie cu ochii pe tine,dar inainte de toate clientul este cel mai important si trebuie sa arati transparenta fata de el. O firma de incredere intodeauna va  arata transparenta  mai ales in afisarea preturilor.Â

  1. Raportul calitate-pret. Balanta trebuie mentinuta in echilibru atunci cand vorbim de calitatea produselor si pretul acestora. Cei care au facut compromisul de a se uita la pret inaintea calitatii si-au dat seama in timp de greseala facuta. Trebuie inainte de a face o alegere sa sti exact productivitatea de care ai nevoie de la echipamentul respectiv, sistemul  de alimentare de care dispui, dimensiunile  in concordanta cu spatiul tau si consumul .
  2. Servicii de post vanzare.   Cred ca de multe ori vii s-a intamplat sa primiti un echipament fara manual de utilizare sau intructiuni de utilizare si sa stati o zii intreaga sa incercati si deslusiti cum functioneaza. Sau daca primesti manualul acesta este in limba engleza. Stiu este o limba de circulatie internationala insa odata comercializat un produs sa in Romania, firma de la care este achizitionat trebuie sa poata furniza si un manual in limba romana. O  firma preocupata de calitatea serviciilor pe care le ofera va pune la dispozitita clientului toate informatiile necesare pentru o buna utilizare a echipamentului, chiar daca asta inseamna de multe ori traducerea manualelor de utilizare.
  3. Livrare rapida. Intotdeauna ne dorim ca produsele sa ajunga rapid la noi si de aceea apreciem intotdeauna cand produsele pleaca spre noi chiar ziua in care am plasat  comanda.  Rapiditatea este unul din punctele forte ale unei firme serioase, asta arata  dedicare si  dorinta de a  multumii fiecare client in parte.

 

  1. Nu va lasati pacaliti de asa zisele servicii de,, livrare gratuita”. Nimic nu este  gratis, doar frumos impachetat.  Este o  caracteristica a marketigului . Ganditi-va ca aveti 2 produse indentice in fata doar ca unul are pretul  mai mare si transportul gratuit, iar celalalt are pretul mai mic dar platesti transportul.  Este acelasi lucru, numai ca psihologic , tindem sa apreciem produsul cu transport inclus pentru ca vedem in fata magicul cuvant ,,gratuit”.
  2. Service. Oricat de bun ar fii un echipament  odata si odata tot se strica si atunci e bine ca service-ul sa fie facut tot de  firma care a comercializat produsul, chiar daca acesta a iesit din garantie. O firma care-si respecta clientii ofera intotdeauna  service si asistenta si are in dotare si piese de schimb pentru produsele pe care le comercializeaza.Astfel, clientul se poate bucura de servicii complete.

Asadar, nu este esential sa existe un catalog de unde poti comanda echipamentul si mult marketing pe langa, toate impachetate intr-un branding in care s-a investit serios.   O firma care isi respecta clientii ofera intotdeauna servicii de calitate, consultanta, rapiditate in livrare, suport post vanzare si solutii rapide  pentru orice problema  intampinata.  Daca tu in calitate de  cumparator tii cont de aceste criterii cu siguranta nu vei mai intampina probeleme in alegerea echipamentelor de calitate , ba mai mult, te vei bucura de un partener de incredere care iti va fii alaturi intotdeauna si va contribui impreuna cu tine la succesul afacerii tale. Tu decizi intotdeauna pe cine alegi sa se ocupe de afacerea ta, asa ca, fa intotdeauna alegerea corecta!

 

Comments are closed