Creare magazin online

Deschiderea unui coafor: de la aparatura profesionala pentru salon, la atragerea clientelei


Probabil ca stiti deja ca pentru a avea o afacere de succes in segmentul de beauty este necesar sa aveti mai mult decat o locatie buna si cea mai noua si fiabila aparatura profesionala salon de la Beauty One Shop, pentru ca fiecare aspect conteaza si (sau mai ales) in aceasta industrie bazata atat de mult pe perceptie. Iata asadar ce trebuie sa mai faceti pentru a avea un salon de infrumusetare profitabil!

1. Creati o atmosfera curata, sigura si placuta. Saloanele se dezvolta intr-un mediu curat, sigur si relaxant, unde clientii pot beneficia de servicii prompte si profesionale.

  Curatenia este un element deosebit de important care ii poate face pe clienti sa vina din nou si din nou. Asigurati-va ca prosoapele, cazile pentru machiura si pedichiura si toate celelalte echipamente sunt spalate, curate si fara nici un fel de miros.

• Pastrati instrumentele ascutite si strelizate. Clientii dumneavoastra trebuie sa aiba incredere ca produsele si instrumentele pe care le utilizati sunt de o calitate superioara si ca folosirea lor se face in conditii de mazima siguranta. Nu va puteti permite sa va expuneti pe pacientii dumneavoastra la infectii, deoarece acestea va pot afecta reputatia.

• Faceti atmosfera relaxanta. Puneti muzica care linisteste, utilizati iluminarea blanda si instruiti-va angajatii sa pastreze zgmomotele si vocile la un nivel scazur, pentru a nu stresa clientela.

2. Oferiti o gama cat mai larga de servicii (pe cat de mult va permiteti). Acest lucru va poate oferi un avantaj si o nota distinctova fata de celelalte saloane din zona care ofera doar unul sau doua tipuri de servicii. Multe cliente aleg intotdeauna sa isi faca parul, unghiile, tratamentele faciale si corporale, machiajul si sa se epileze sau sa aiba parte de un masaj intr-un singur salon, in loc sa piarda timpul si sa mearga in trei-patru locuri diferite.

Chiar daca in timp va puteti specializa intr-o anumita specialitate, aceasta fiind serviciul principal (de exemplu intretinerea, tunderea, vopsitul si coafatul parului), sa oferiti clientilor dumneavoastra confortul unui magazin de cosmetice one-stop va poate diferentia afacerea in fata concurentilor dumneavoastra directi.

Aparatura profesionala de salon
3. Tineti-va pe cat de mult se poate clientii cat mai multumiti. Este important ca afacerea dumneavoastra sa isi creeze si sa isi mentina reputatia dorita ca fiind un salon cu servicii foarte bune pentru infrumusetare pentru ca este un salon care ofera servicii de calitate, astfel incat clientii sa se intoarca pentru intretinere. Incercati sa le oferiti cea mai buna experienta posibila de fiecare data si iesiti-le in intampinare cand sosesc, dar si condicet-i si multumiti-le cand pleaca pentru ca ai apelat la serviciile salonului dumneavoastra. In acest mod ii veti face sa se simta apreciati.

4 Promovati-va salonul. Investiti in marketing!
• mai bun instrument de marketing al salonului este vorba din gura-n-gura. Daca un client este multumit de rezultate, el sau ea  se vor intoarce cu siguranta in salonul dumneavoastra; la urma urmei, este o chestiune de incredere. Clientii multumiti va pot ajuta apoi pentru ca va vor face publicitate, recomandandu-va serviciile prietenilor, familiei si colegilor de serviciu. Vorba se se poate raspandi cu foarte mare usurinta in privinta aspectului grozav si a serviciilor personalozate deosebite oferite in salon.

• Cereti  acordrul de a strange informatii de contact de la clienti, de exemplu o adresa de e-mail sau un numar de telefon mobil si, daca aveti un sistem computerizat, atunci puteti sa le trimiteti cu usurinta mesaje sau sa le trimiteti un e-mail cu actualizari privind produse / servicii noi si mai ales orice oferte speciale pe care le aveti. Faceti oferte si cadouri simbolice clientilor fideli. Ii veti cuceri pentru totdeauna!

• Unul dintre cele mai importante aspecte cand aveti un salon de coafura profitabil de succes este crearea unei campanii publicitare adecvate si viabile. Din pacate, multi proprietari de saloane invata cum sa faca publicitate prin incercari si greseli repetate, adesea foarte costisitoare si ineficiente. Prin dezvoltarea unei strategii de marketing adecvate si promovarea strategica a salonului dumneavoastra, va puteti mari semnificativ cifra de afaceri a salonului.
  Stabiliti bugetul. Publicitatea intr-o gama larga spatii de media in momentele cheie ale anului va poate ajuta sa ajungeti la mii de potentiali clienti noi. Stabilirea unui buget media inainte de a cumpara orice fel de publicitate va poate ajuta sa determinati rentabilitatea potentiala a investitiei si sa va impiedice sa pierdeti capital.

Comments are closed