Creare magazin online

Designul de ambalaj perfect. Cum îl putem obține? 

   Identitatea vizuală profesională al business-ului tău este mai mult decât esențială pentru succesul și performanța afacerii tale, indiferent dacă este mică, medie sau mare. O identitate corporativă bine concepută crește credibilitatea și calitatea serviciilor pe care le oferă compania și duce implicit și la creșterea cererii și a vânzării produselor sale.

Astfel, datorită designului de ambalaj, cumpărătorul dobândește prima și poate cea mai importantă impresie legată de produsul tău.

Pentru crearea designului de ambalaj recomandat ar fi, să te orientezi spre un studio de creație grafică focusat pe dezvoltarea de branduri inedite, cu o echipa de creație care oferă soluții complete de design: branding, rebranding, design de ambalaj, ilustrație, web design și fotografie de produs.

 Care sunt secretele pentru un design de ambalaj perfect?

Mai întâi, schițează un concept de ambalaj. Adică, cum îți propui să fie ambalajul din punct de vedere vizual și funcțional, astfel încât să fie cât mai aproape de așteptările clienților tăi.
Apoi, realizează designul ambalajului în funcție de factorii care declanșează achiziția pentru produsul tău.
Designul ambalajului trebuie să spună totul despre produs și să presupună că nimeni nu știe prea multe despre produsul tău. Mai ales în cazul produselor noi, este necesar să le oferiți consumatorilor pe ambalaj informații despre produs.
Concurează direct cu ambalajul.
Și nu uită să creezi o zona de informații pertinente pe ambalaj: Mai ales pentru cumpărătorii grăbiți trebuie să existe o succesiune de informații prezentate în ordinea importanței precum categoria produsului, proveniență, ingredientele și cantitatea. 

Ce impact ar trebui să aibă designului de ambalaj?

Un design de ambalaj care va vinde este unul care ține cont de trei aspecte: impact vizual, impact rațional și impact emoțional. Consumatorii sunt foarte diferiți: unii aleg produsele urmărind dacă ambalajul le transferă beneficiile raționale ale produsului, emoții pozitive și dacă acesta este corect din punct de vedere estetic.
Impactul vizual transmite formă, culori, logoul mărcii, imagini cu ingredientele din care este fabricat produsul, sugestii de prezentare care arată cum se utilizează produsul, texte informative sau emoționale, etc.
Impactul rațional trebuie să conțină toate elementele de formă, culoare și textura, toate simbolurile, cuvintele și imaginile relevante care să îl ajute pe cumpărător să înțeleagă rațional produsul pe care îl cumpără și cum se utilizează.
Prin impact emoțional definim valorile pe care produsul le transmite viitorilor consumatori.

De asemenea, un design de ambalaj reușit trebuie să aibă și beneficii ce vizează capacitatea de a influență alegerea consumatorului.
Așadar ar trebui să nu uităm să analizăm înainte și următoarele aspecte dacă este vizibil și comunica rapid informația relevanță cumpărătorului; dacă sugerează rapid principalul beneficiile produsului; dacă transmite emoții pozitive cumpărătorului; dacă este simpatic; dacă este ușor memorabil și dacă este un design de ambalaj care se diferențiază pozitiv față de un alt ambalaj al concurenței.

De reținut mai este și faptul că tendințele în materie de design de ambalaj sunt în continuă schimbare și trebuie să evaluăm periodic grupurile țintă și calitatea mesajului transmis deoarece ambalaju este cel care transformă vizitatorul în consumator.

Sursa: Armeanu.ro

Comments are closed