Creare magazin online

Despre beneficiile dietelor pentru detoxifiere

Odata cu intrarea in drepturi a anotimpului cald si cu explozia de verdeturi din piata, tentatia de a tine o dieta de detoxifiere este tot mai mare.

Fie ca stim exact care sunt beneficiile unei astfel de diete, fie ca doar am auzit ca ele ar fi sanatoase, ne grabim sa rasfoim reviste si sa citim siteuri in cautarea unei diete de detoxifiere care sa ne garanteze un organism sanatos si, de ce nu, cateva kilograme in minus.

Dar ce dieta e aceea care nu ne ajuta sa pierdem macar 3 kilograme intr-o saptamana? Sa incepem prin a discuta despre benefiicile pe care dietele de detoxifiere le aduc organismului nostru:

Detoxifica
In primul rand, asa cum ii spune si numele, o astfel de dieta ajuta la eliminarea toxinelor din organism. Toxinele acestea provin din bauturile nesanatoase pe care le consumam (alcool, bauturi carbogazoase, bauturi indulcite etc), din mancarea nesanatoasa ingerata (bogata in grasimi, zahar, sare) dar si din aerul poluat pe care il respiram, din apa de la robinet care nu este bine filtrata, din legumele si fructele consumate care contin pesticide si alte chimicale, din produsele cosmetice folosite, adica din absolut tot ce ne inconjoara.

Dupa cum vedeti, conform celor care promoveaza dietele de detoxifiere suntem condamnati. Nu ne ramane decat sa traim cu un trib din jungla amazoniana (desi nici asta nu mai e in ziua de astazi o certitudine a sanatatatii) sau sa sa tinem 1 data pe an o dieta de detoxifiere care ne va curata de toate toxinele imaginabile (sau imaginate).

Ne ajuta sa doptam un stil de viata sanatos
Renuntand macar temporar la bauturile si mancarurile nesanatoase pe care le consumam in general si devenind constienti de efectul acestora asupra organismului nostru, dupa ce vom tine o dieta de detoxifiere se presupune ca vom dori sa adoptam un stil de viata mai sanatos. Probabil din dorinta de a evita pe viitor dietele de acest fel.

Vom fi mai sanatosi si vom avea un sistem imunitar puternic
Toxinele acumulate de peste tot (efectiv de peste tot) ingreuneaza functionarea organismului nostru si ne slabeste sistemul imunitar. Tinand o dieta de detoxifiere vom elibera organismul de povara toxineleor si vom fi nu doar mai sanatosi ci si mai putin predispusi la imbolnaviri, din moment ce sistemul nostru imunitar va functiona la capacitate maxima.

Vom slabi
Desi principalul scop al dietei de detoxifiere nu este pierderea in greutate, aceasta va aparea ca urmare a eliminarii toxinelor din organism. Pierderea in greutatea va fi insotita de adoptarea unui stil de viata mai activ care implicit ne ajuta sa ne mentinem sanatosi.

Desi suna extraordinar de bine totul, detoxifierea nu este lipsita de riscuri tocmai de aceea este un procedeu controversat. Despre contestatile aduse detoxifierii vom discuta intr-un articol viitor.

Comments are closed