Creare magazin online

Despre bucataria chinezeasca

China nu este doar una dintre cele mai mari puteri economice de pe glob. Se stie ca poporul chinez este cel mai numeros popor de pe fata pamantului, iar traditiile specifice chinezesti, se pastreaza chiar si astazi, intacte. Articole si noutati din toata lumea publicam si pe twitter/ObliqueMagazin, unde va asteptam cu pareri.

Nenumaratele ceaiuri chinezesti sunt renumite in lume pentru gustul oferit de acestea, iar in China, prepararea lor se face la fel ca pe vremuri. Modul in care se serveste ceaiul cuprinde mai multe etape. Astfel, pornind de la facerea ceaiului prin imbinarea plantelor si aromelor si terminand cu servirea ceaiului.

Deasemenea, ustensilele in care se prepara ceaiul si felul in care va asezati pentru a-l savura, reprezinta elemente foarte importante in cultura civilizatiei chinezesti. Asadar, atunci cand beau ceai, exista trei pozitii principale si anume: prima pozitie este numita pozitia FU, o pozitie in care picioarele sunt incrucisate; a doua pozitie este numita pozitia QIJU, in care picioarele trebuie sa fie intinse in fata corpului, iar a treia pozitie este numita pozitia JI, o pozitie in care se sta pe genunchi, iar fesele se sprijina pe calcaie.

In cultura chinezeasca si arta culinara ocupa un loc foarte important. Retetele chinezesti sunt celebre pentru condimentele dulci sau picante, pentru felurile de mancare ce au in compozitie bambus si lotus si pentru varietatea lor si in acelasi timp, unicitatea de care au parte. Este cunoscut faptul ca poporul chinez a mancat si inca mananca tot ceea ce misca pe pamant, in aer si in apa.

Dintre retetele chinezesti, cele mai cunoscute sunt rata Beijing, mancarea din Guangdong, puiul Gong bao, orezul chinezesc sau Furnici in copac. Rata Beijing este o reteta traditionala chinezeasca, a carei denumiri a fost data de faptul ca bucatariile imperiale se aflau la Beijing. Astfel, rata se taie felii si se acopera cu tortilla, sos de prune ceapa verde si castraveti. Aceasta reteta nu este usor de preparat, deoarece necesita foarte mult timp.

Mancarea din Guangdong are ca ingrediente: fructe de mare, porc, pui, legume, dar si orez alb. Acest fel de mancare se prepara fie la aburi, fie fiert.

Puiul Gongbao este o reteta specifica zonei de sud a Chinei, o reteta specifica zonei Sichuan. Aceasta regiune este renumita pentru mancarurile in sosuri de chili. Puiul Gongbao este un preparat prajit, cu alune si bineinteles, chili.

In bucataria chinezeasca, taiteii ocupa un loc aparte, deasemenea. Acestia sunt preparati din ou, faina si orez. Supele din porumb dulce si supele acre, sunt la fel de populare ca celelalte retete amintite in randurile de mai sus. Vizitati-ne si pe Google+/ObliQueMagazin pentru mai multe articole interesante.

Comments are closed