Creare magazin online

Despre consult oftalmologic si ce reprezinta acesta

Despre domeniul in care se incadreaza un consult oftalmologic

Domeniul in care s-ar incadra un consult oftalmologic este in mod evident oftalmologia. Acest domeniu vast are ca scop studiul, tratarea dar si prevenirea afectiunilor ce pot afecta simtul vederii si organele ce il compun. Mai precis, pe langa principalul organ al vederii, adica ochiul, aceasta ramura medicala mai are in vedere si sistemul lacrima sau ploapele.

Multi considera ca aceasta ramura medicala este una dintre cele mai importante justificand ca ochiul si vederea in general consituie unul din simturile de baza si cea mai usoara cale de a ne autoregla cu mediul inconjurator. Acestea fiind spuse, nu va feriti de un consult oftalmologic.

Ce fel de servicii va pot fi oferite in cadrul unui consult oftalmologic?

In cadrul unui consult oftalmologic veti fi intampinat si indrumat de un medic specialist care va va intreba atat motivul pentru care ati venit cat si despre antecedente medicamentioase sau evenimente ce pot avea legatura cu cauza pentru care va aflati acolo (le nevoie).

Sa presupunem ca aveti o anumita simptomatologie si veniti la un cabinet oftalmologic din Bucuresti. In cadrul unei intalniri in acest loc cu un medic de profil, veti putea beneficia de de diagnosticarea si prescrierea unui tratament in caz de nevoie. Investigatiile ce pot fi facute in cadrul unui consult oftalmologic sunt:

  • Test Schimer – pentru a afla daca glandele lacrimare secreta destula substanta lacrimala;
  • Corectie optica – pentru a corecta diferitele fluctuatii ale dioptriilor;
  • Exoftalmometrie – masurarea a gradului de proeminenta al globului ocular;
  • Operatii – Chalazion, Xantelasma sau extirpare de tumori necanceroase din zona ploapelor;
  • Sondaj al cailor lacrimale – pentru a elimina diverse obstructii din ce impiedica traseul normal al lacrimilor.

consult oftalmologic

Care este momentul in care ar trebui sa efectuati un consult oftalmologic?

Desi in realitate nu se intampla, orice om ar trebui sa faca un consult oftalmologic cel putin de doua ori pe an. Statisticile arata ca romanii nu fac acest lucru nici macar o singura data pe an. Ca si in cazul altor ramuri medicale, ei prefera sa mearga la doctor doar cand un simptom devine deranjant.

Un consult oftalmologic este cu atat mai important in cazul copiilor chiar si in lipsa unor simptome deoarece fiind intr-o continua dezvoltare orice afectiune minora poate contiua sa se dezvolte in concordanta cu organismul. Ba mai mult, aceste imperfectiuni pot fi chiar corectate. Asa ca daca sunteti parinti ar trebui sa aduceti copilul sau copii cel putin o data pe an la un cabinet oftalmologic din Bucuresti.

Comments are closed