Creare magazin online

Diferenta intre un fotograf nunta premium si unul ieftin

Asa cum am spus si in titlul articolului meu, vreau sa vin in ajutorul tinerilor care se vor casatorii sa inteleaga ce inseamna diferenta intre un fotograf de nunta premium si un fotograf ieftin. Multi vor face referire strict la pretul serviciilor, insa nu este intotdeauna asa, desi pare stupid, sunt fotografi de nunta care au pret mare dar calitatea serviciilor si a fotografiilor lor pare tot din categoria „ieftin”. Si asta pentru ca s-au culcat pe o ureche de cand au dat de succes si nu mai evolueaza in ideea de a mentine o calitate ridicata a serviciilor fotografice. Dar de multe ori intr-adevar pretul este un filtru bun in a face diferenta intre un fotograf bun si unui mai putin bun. Ieftin nu inseamna neaparat slab calitativ, ci poate insemna lipsa experientei sau ghidarea in ideea de a evolua in bine ca si fotograf profesionist.

Diferentele intre ce este un fotograf premium si ce este un fotograf kitch tin de cele mai multe ori de clientii care cauta servicii fotografice, pentru ca fiecare este subiectiv cand vine vorba de pozele de nunta, si ce paote parea premium pentru mine poate parea kitch pentru tine si asa mai departe. Insa prin articolul meu incerc sa fac o diferentiere pe clase de preturi si calitate astfel incat sa intelegem de fapt care este valoarea reala a unui serviciu fotografic de calitate astfel incat sa dam acei bani cu toata incredere fara sa ne fie teama de ce vom primi la final de nunta.

In primul rand prima diferenta intre un fotograf bun din clasa premium, care isi respecta clientii si munca si un fotograf ieftin, kitch, cu durere in cot de impresia clientilor reprezinta modalitatea de contractare. Un fotograf respectabil va lucra intotdeauna cu contract legal, oferind factura la final de evenimente, facturi ce sunt inregistrate si pe care se platesc taxele aferente. Un fotograf din cealalta categorie va gasi orice mijloc posibil incat sa incheie un contract de fatada si nu va da niciodata factura, pentru ca de multe ori acest tip de fotografi nu au o entitate juridica cu care sa isi desfasoare aceasta activitate, drept pentru care siguranta dvs ca si clienti este in pericol cu acest gen de oameni.

Apoi zona de pret este filtrul cel mai des intalnit in gasirea unui fotograf potrivit. Sunt fotograf ieftini care ofera calitate indoielnica si se incadreaza in zona de pret 200-500 euro pentru o nunta, ceea ce din pacate nu ne arata decat ca nu pune pret pe calitatile sale si nici pe investitia in aparatura si accepta orice contract doar pentru a face ceva banuti. din pacate un fotograf nunta experimentat si cu multi ani de activitate stie, ca in acea plaja de pret nu iti poti amortiza nici macar echipamentele dara mite sa mai ai si profit de pe urma activitatii tale. Intre sumele 500-800 euro se afla de multe ori fotografi buni, dar cu ceva mai putina experienta sau fotografi in partea de apus a carierei lor si care nu isi gasesc locul in piata incat sa creasca stacheta pentru calitatea pe care o ofera. Insa aceasta grupa de pret este dintre cele mai accesibile si cu o calitate a serviciilor de incredere. Apoi vine zona de peste 800 euro, unde se incadreaza in general fotografii cu experienta si cu un model de business placut, cu acte in regula, investitii constante in aparatura buna, investitii in educatia proprie prin care pot obtine rezultate bune in orice situatie de fotografiat.

Un alt criteriu il reprezinta educatia si nivelul de studii. Oricat de ciudat ar parea, acest lucru conteaza. Poti filtra calitatea unui fotograf si dupa nivelul de studii avute. Este lesne de inteles ca un fotograf din mediul rural care are doar 8 clase terminate nu este din pucnt de vedere etic la nivelul potrivit pentru a incasa pentru o nunta 1000 euro si pentru a oferi clientilor sai cea mai buna calitate. Nici cum un fotograf cu doctorat nu este neaparat cel mai bun lucru pentru nunta ta. Nu zic ca un fotograf cu doctorat este prea bine pregatit, ci de multe ori prea multa scoala nu arata neaparat la fel de multa experienta si calitate fotografica, insa un om care are o facultate finalizata sau un nivel de studii aprofundate, va sti sa vorbeasca in orice situatie si sa se paorte decent la nunta oricui.

Acum, din punct de vedere al altor diferente, cred ca ne putem si singuri da seama. In concluzie, un fotograf bun nu este bun si pentru tine, alegerile sunt total subiective si depind de multe variabile. pana data viitoare, va doresc cel mai bun fotograf de nunta din cati puteti gasi!

Comments are closed