Creare magazin online

Doua sporturi pe care sa le practice copilul tau

Doua sporturi pe care sa le practice copilul tau

Natatia

Autodominarea, dobandirea stapanirii de sine: iata un program frumos pentru cei si cele care vor sa practice un sport complet. Cele patru stiluri de inot ii vor satisface pana si pe cei mai exigenti: crawl (numit inot liber), spate, bras si fluture.

De la ce varsta putem incepe acest sport? Incepand de la varsta de 6 ani.

Cat timp trebuie acordat antrenamentelor? Totul depinde de club si de asteptarile acestora. Totusi, sunt necesare cel putin una sau doua sedinte pe saptamana.

Echipamentul: Un costum de baie din polyester sau lycra; acesta trebuie sa fie un costum intreg pentru fete si unul clasic pentru baieti (slip-ul de plaja este interzis in majoritatea piscinelor). Cumparati ochalerii cei mai buni de apa: clorul obliga! Din acelasi motiv, nu uitati nici casca din latex.

Ce principii descopera copilul practicand acest sport? Este o activitate fizica perfecta pentru dinamizare si relaxare. In plus, descoperirea notiunii de competitie il va face pe copil sa descopre spiritul de echipa si depasirea de sine.

Ce aduce bun inotul? Natatia este o activitatea ideala pentru tonifierea inimii, a muschilor, a respiratiei si pentru marirea rezistentei.

Sfatul medicului: Avantajele natatiei sunt atat de mari incat ar fi pacat ca maladii precum otita, rinofaringita, sinuzita recidivanta sa impiedice practicarea acestei activitati. Se impun si alte mijloace pentru prevenirea acestora: casca de baie, dopurile de urechi, medicamentele.

Rugby

Rugby-ul este un sport barbatesc prin excelenta, care va stii sa-i defuleze pe cei mai batausi copii si sa-i activeze pe cei mai lenti. In cazul in care copilul dumneavoastra doreste sa adere la acest sport, incurajati-1: rugby-ul este un pasaport pentru viata in echipa… si pentru „a treia repriza”!

De la ce varsta putem face debutul in rugby? De la varsta de 6 ani.

Cat timp trebuie acordat practicarii sale?

Un antrenament pe saptamana si un meci in week-end.

Echipamentul: Aveti nevoie de un short, un maieu si niste pantofi de sport cu crampoane.

Ce principii invata copilul din practicarea acestui sport?

Spiritul de echipa, disciplina, respectul pentru adversar, altruism si curaj…

Ce binefaceri poate sa aduca pentru copii practicarea acestui sport? Rezistenta la efort, stapanirea de sine, abilitatea (atat a mainilor cat si a picioarelor), forta musculara…

Ce inconveniente ar avea acest sport?

Evident, rugby-ul este un sport violent. De aceea, exista riscul unor raniri provocate de contactele sau cazaturile mai mult sau mai putin violente.

Sfatul medicului

Rugby-ul este deschis fetelor, insa in afara competitiilor, inainte de 14 ani.

Sport de contact, viril, el nu este recomandat copiilor marunti, speriati, care prezinta foarte usor traumatisme in urma cazaturilor sau a coleziunilor (ciocnirilor). De altfel, se impune o perfecta functionare a aparatului locomotor, a vederii si a inimii. Copii care poarta aparate dentare sunt obligati sa poarte un aparator special pentru dinti (proteza).Vezi ce alte sporturi pot practica copii accesand siteul nostru online

Comments are closed