Creare magazin online

Efectele somajului asupra starii de spirit

Majoritatea oamenilor nu isi doresc sa primeasca vreodata indemnizatia de somaj deoarece acest lucru ar insemna pierderea locului de munca si efecte negative asupra starii generale de spirit, insa statisticile demonstreaza contrariul. Industriile se schimba si din moment ce multe meserii vor disparea in timp din pricina tehnologizarii, oamenii se vor confrunta in mod indubitabil cu somajul. Potrivit unui sondaj online realizat recent, mai mult de jumatate din cei 1.000 de respondenti cu varste cuprinsa intre 18 si 65 de ani au fost someri cel putin o data in timpul carierei.

Intrarea in somaj este o etapa greu de depasit, indiferent de varsta sau sexul persoanei implicate. De cele mai multe ori, oamenii se confrunta cu probleme legate de stima de sine si se urnesc cu greu pentru obtinerea unui nou job. Printre cele mai intalnite efecte negative ale somajului se numara:

  • Probleme in familie

Pierderea locului de munca poate conduce la stres si la energii negative in caminul dumneavoastra. Cand un membru al familiei este in somaj, starea sa de spirit se schimba si este nevoie de rabdare pentru a trece peste acest obstacol.

  • Stima de sine scazuta

Scaderea increderii de sine si sentimentul de insuficienta pot lua o amploare devastatoare cand va confruntati cu somajul. Tocmai de aceea trebuie sa va cautati un job care sa va ofere satisfactie pe plan profesional, dar si personal.

  • Stare de sanatate precara

O stare de spirit negativa poate conduce foarte usor si la probleme de sanatate. Incercati sa va mentineti activ si sa nu lasati stresul sa va cuprinda.

  • Ingrijorari asupra platii ratelor

Cand aveti un imprumut la banca, somajul este ultimul lucru la care va ganditi. Pentru a evita o astfel de situatie, alegeti un domeniu in care va puteti angaja rapid pentru a obtine banii necesari acoperirii ratelor.

 

Nesiguranta locului de munca

Cei mai multi angajati se tem de perspectiva pierderii neasteptate a locurilor de munca si se tem de impactul major pe care il poate avea asupra vietii. Oamenii pot fi concediati din mai multe motive, iar de cele mai multe ori, din motive care nu tin de ei. Mai mult de o treime din respondenti (37%) au declarat ca somajul se datoreaza disponibilizarilor.

Cu spectrul concedierilor care atarna, nu este deloc surprinzator faptul ca multi nu se simt in siguranta in slujba lor. De aceea, sunt intr-o continua cautarea a unui loc de munca sigur, care sa le ofere satisfactia necesara, dar si o colaborare pe termen lung.

Un astfel de job este cel de model online. Femeile dezinvolte care aleg o astfel de cariera au parte de un program flexibil, adaptat neovilor lor, dar si de siguranta unui loc de munca intr-o industrie prospera si beneficii financiare enorme. Banii se fac repede, iar ele se pot bucura de vacanta exotice, vizite la salon si dezvoltare pe plan profesional.

Comments are closed