Creare magazin online

Factorii de risc pentru numărul de vătămări suferite în operațiuni miniere artizanale și mici

protectia muncii

Factori de Risc

Sănătatea și securitatea în muncă (SSM) în industria minieră s-a îmbunătățit semnificativ în ultimii ani; cu toate acestea, mai mult trebuie să se facă pentru a se asigura că munca poate fi realizată fără probleme legate de sănătate.

Metodologia minieră practicată în special în operațiunile de extindere la scară largă continuă să se schimbe cu accentul pe siguranță îmbunătățit. Îmbunătățirea tehnologică, automatizarea și întărirea reglementărilor, precum și angajamentul sporit al companiilor față de siguranță au avut un impact pozitiv asupra filozofiei operaționale. Anterior, companiile consideră producția mai importantă decât siguranța. Cu toate acestea, acest accent operațional s-a mutat către ceea ce multe companii din țările dezvoltate numeau „tonaje sigure”. Siguranța minei a devenit o parte integrată a producției durabile .

Operațiunea minieră artizanală și la scară mică este localizată predominant în zonele rurale bogate în minerale ale țărilor în curs de dezvoltare. În multe dintre aceste țări, aproximativ 70-80 la sută dintre lucrătorii minieri operează ilegal. Prin urmare, s-a constatat că minerii funcționează fără licențe.

Până în prezent, în conformitate cu cercetările disponibile, factorii pentru leziunile legate de exploatare se încadrează în două categorii:  Factorii individuali și  mediul de muncă și practicile de muncă. Factorii indivizilor sunt caracteristicile demografice și comportamentale, în timp ce mediul de muncă și practicile de muncă sunt incidente legate de pericolele de muncă și factorii organizațiilor.

Caracteristicile demografice și comportamentale citate frecvent sunt grupul de vârstă, sexul, starea civilă, nivelul de educație, experiența, alcoolul și drogurile. Asocierea acestor factori de risc cu bolile profesionale continuă să genereze dezbatere. Unele studii au susținut că acești factori demografici și comportamentali influențează riscul de accidentare, în timp ce alții au demonstrat opinii opuse. Prevenirea accidentelor si a bolilor profesionale este ceva esential de luat in calcul pentru a diminua riscul.

În mod similar, mediul de lucru și factorii de practică de muncă, cum ar fi orele de schimb, condițiile și mediul de muncă precare, managementul și supravegherea deficitară, nemulțumirea locului de muncă și stresul locului de muncă au fost menționate ca fiind semnificative sau nesemnificative cu riscul de accidentare profesională. Erorile umane sunt în mod fundamental previzibile și gestionabile în multe feluri. Rata de răniri în operațiuni poate fi redusă prin constatarea factorilor de influență favorabili apariției erorilor și dezvoltarea mijloacelor de control.

Angajamentul de conducere pentru siguranță se referă la „percepțiile lucrătorilor cu privire la gradul în care managerii lor apreciază și susțin o muncă sigură și sunt dedicate siguranței lucrătorilor”. Comportamentul de securitate al lucrătorilor și riscul de accidente, boli și răni asociate este un indicator principal al nivelului angajamentului de conducere pentru siguranță.

Muncitorii care au o atitudine pozitivă față de organizația lor tind să fie conforme cu politicile de siguranță ale companiei lor și sunt mai înclinați să aibă performanțe în muncă în condiții de siguranță. Sprijinul social și aprecierea lor generează un sentiment de realizare, care a dus apoi la rezultate progresive. În contrast, lucrătorii nemulțumiți de organizația lor au dezvoltat o atitudine negativă față de siguranță, ceea ce a dus la creșterea probabilității de a fi expus pericolelor și de a dezvolta răniri

Comments are closed