Creare magazin online

Fotograf nunta – cum ma vad ceilalti in timpul evenimentului

Mereu am avut curiozitatea de a intelege cum sunt vazut de catre cei care participa la evenimentele unde fotografiez sau chair de catre ceilalti colegi fotografi de nunta. Asa ca am zis sa cer parerea celor care participa sau a fotografilor cu care am interactionat si cu care m-am intalnit pe la biserica sau in alte parti. In cele mai multe cazuri oamenii pe care i-am itnrebat au fost placut surprinsi ca vreau sa aflu parerea lor sincera despre mine ca si prezenta in timpul unui eveniment. Pentru ca pentru un fotograf de nunta este deosebit de important feedback-ul pentru a putea intelege modul in care este perceput si pentru a putea evolua si dezvolta strategii noi de a se implica activ in fiecare eveniment.

Nu mare mi-a fost surprinderea sa aflu ca impresia pe care o fac in timpul fiecarui eveniment este de cele mai multe ori superlativa. Si cand spun asta ma refer la faptul ca foarte multi dintre invitati raman cu o impresie mai mult decat placuta pentru tot ce am facut in timpul evenimentului. Iar asta conteaza enorm pentru orice fotograf nunta pentru ca de aici pot pleca zeci de oportunitati in a contracta numeroase alte evenimente prin recomandari. Si cum cu totii stim deja, mai bine de 50% din evenimentele contractate de orice fotograf profesionist Bucuresti vin din recomandari.

Tinuta unui fotograf de nunta si botez

Insa as vrea sa merg mai mult in detaliu cand spun ca parerile celor cu care interactionez sunt bune si foarte bune si as incepe in ptimul rand la modul in care ma prezint la fiecare eveniment fotografiat. Tinuta! Tinuta pe care o abordezi ca fotograf de nunta este extrem de importanta! Oamenii percep nivelul de calitate pe care il ai dupa modul in care te prezinti, iar in aceasta meserie frumoasa de fotograf nunta Bucuresti prima impresie este cea mai importanta!

Eu personal abordez doua tinute in timpul unei nunti si una in timpul unui botez. Pentru colaborarile corporate lucrurile stau putin diferit, insa acolo conteaza tematica evenimentului. Dar revenind la nunta si botez, in general evenimente private de familie, este total nepotrivit ca fotograf al evenimentului sa nu adaptezi tinuta in functie de cei care urmeaza sa participe. Pe timpul zilei adopt o tinuta ceva mai lejera, o camasa suflecata si jeans cu pantofi usori de vara, iar la restaurant fie un costum fie o vesta cu cravata, astfel incat sa ma amestec cu usurinta printre invitati, astfel nu voi mai atrage atentia asupra mea si oamenii se vor relaxa cand ma vor vedea pentru ca primul instinct cand vad un fotograf este sa se eschiveze saus a ascunda din reactiile naturale.

Dincolo de tinuta abordata ca fotograf de evenimente este atitudinea!

Mai mult decat tinuta, cel mai important aspect in modul in care te faci palcut fata de invitati si clienti este atitudinea pozitiva, sa fim mereu zambitori, carismatici si gata sa scoatem in orice clipa un raset sau un zambet de la mirii nostri. Pentru ca desi tinuta este importanta, calitatea de a fi om este esentiala in colaborarea cu alti oameni. Si odata ce ai ajuns sa te faci placut ca si om fata de invitati si miri, vei ajunge automat in inimile lor si cu siguranta vei avea parte de o gramada de recomandari. Pentru ca de fapt la asta vrem cu totii sa ajungem cand ne gandim cum sa ne facem palcuti, la a primi cat mai multe recomandari de la oamenii dragi cu care am colaborat.

 

Comments are closed