Creare magazin online

Fructele pe care trebuie sa le incluzi in alimentatia de iarna

Fructele pe care trebuie sa le incluzi in alimentatia de iarna

Mai mult ca oricand, iarna trebuie sa ne intarim sistemul imunitar cat de mult putem, pentru a evita gripele. Cea mai usoara modalitate de a face asta este a ne include in alimentatie fructe pline de vitamine. Asa ca daca te-ai plicisit de banalele portocale, uite ce sa adaugi pe lista de cumparaturi in iarna aceasta:

Kaki

Printre numeroasele proprietati ale acestui fruct exotic se numera si intarirea sistemului imunitar. Fructele kaki contin cantitati mari de vitaminele A, C, B6, B3, B2, B1 si K, dar si magneziu, calciu si fier. Doar 100 grame de fruct kaki, contin 33%  din cantitatea recomandata pe zi de vitamina A, 13% de vitamina C, 18% de magneziu si 5% de vitamina B6.

Grapefruit

Citricele sunt cunoscute a fi surse excelente de vitamine si de antioxidanti. Grapefruitul este bogat in vitaminele A, C, E, B6, thialmina, niacina si roboflavina, dar si in calciu, fosfor, potasiu, magneziu si fier. Asa ca daca preferati citricile, grapefruitul este un aliment obligatoriu pentru zilele geroase de iarna.

Daca vrei idei noi de a consuma grapefruit poti alege sa pregatesti o prajitura cu grapefruit, un gem sau o dulceata cu grapefruit.

Kumquat

Un alt fruct citric pe care il poti consuma in timpul iernii este kumquatul. Acesta este bogat in vitamina C, dar si in vitaminele A, E, B6, thiamina, niacina, colina si riboflavina. De asemnea, kumquatul contine multe minerale, precum: calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, cupru, zind si mangan.

Vrei sa pregatesti ceva delicios cu fructe de kumquat? Atunci gateste niste fursecuri cu kumquat, o tarta cu kumquat si ciocolata, gem de kumquat sau fructe confiate de kumquat.

Pomelo

Un alt fruct citric delicios pe care il poti include in dieta ta este pomelo. Acesta este o sursa fantastica de vitamina C, mai precis 102% din doza zilnica recomandata de medic. Pe langa vitamina C, acesta mai contine thiamina, tiboflavina, niacina, vitamina B6, potasiu, fosfor, cupru, fier, magneziu, mangan, zinc.

Vrei o idee creativa pentru a prepara pomelo? Atunci alege sa prepari o salata cu pomelo si mango sau un suc de pomelo.

Kiwi

Kiwi contine cantitati mari de vitamina C, potasiu, vitamina E si vitamina K. Fructele kiwi contin si minerale, precum: calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, cupru, mangan si zinc. Kiwi mai contine si vitaminele B6, A, thiamina, niacina si tiboflavina.

Daca ai nevoie de idei noi pentru preparate cu kiwi, atunci incearca o tarta raw cu kiwi si afine, o prajitura cu kiwi si bezea sau un cheesecake cu kiwi.

Ananas

Un alt fruct ideal pentru intarirea sistemului imunitar este ananas. Acesta este bogat in vitaminele C, A, E si K, dar si in calciu, cupru, fier, mangan, magneziu, fosfor, zinc si seleniu.

Preparatele cu ananas sunt delcioase si pe placul tuturor, asa ca incearca o reteta de orez cu ananas, un tort intors de ananas, un suc de ananas sau o pina colada fara alcool.

Daca vrei sa aflii mai multe informatii despre fructe exotice, precum provenienta sau istoricul acestora,  intra pe site-ul nostru, fructe-exotice, unde poti afla toate aceste, plus retete si sfaturi despre cum sa incluzi fructele exotice in dieta ta pentru o viata sanatoasa.

 

Comments are closed