Creare magazin online

Ghidul perlelor – Cum sa le alegi si cum sa le porti

Ghidul perlelor - Cum sa le alegi si cum sa le porti

Perlele sunt pietre semipretioase rotunde din sidef, produse in interiorul stridiilor sau altor moluste bivalve. Acestea pot fi naturale sau de cultura. Perlele naturale sunt extrem de rare si sunt produse spontan in natura. Din pacate, din cauza preturilor ridicate, dar si a raritatii perlelor naturale, exista o cerere si o oferta mult mai mare pe piata pentru perlele de cultura. Acestea sunt mult mai accesibile decat cele naturale, dar au acelasi aspect rafinat.

Chiar daca cand ne gandim la perle ne imaginam pietrele semipretioase perfect rotunde si stralucitor de albe, ele nu sunt intotdeauna asa. In primul rand, perlele de apa dulce si sarata sunt diferite. Cele de apa sarata apar in stridii si pot creste in diferite forme si de dimensiuni mai mari decat cele de apa dulce. Acestea sunt crescute in midii, in crescatorii. Acestea au multe forme, dar cea mai populara este cea „baroc”. De asemenea, perlele de apa dulce nu pot fi mai mari de 7 mm.

Pe langa acestea, mai exista si perlele Akoya, denumite dupa stridiile Akoya, care au forma unei perle clasice. Acestea sunt de cele mai multe ori albe sau rozii, cu tonuri argintii sau aurii, dar pot fi si bej, verzi sau albastre. Dimensiunea acestora este cuprinsa intre 3 mm si 10 mm.

Cum sa alegi piesele cu perle

Chiar daca ai multe perle din care sa alegi, cea mai grea alegere o reprezinta alegerea bijuteriei. Cea mai populara bijuterie cu perle este clasicul colier din perle, dar acesta incepe sa fie destul de invechit. De asemenea, pentru cele mai multe persoane un colier din perle nu este potrivit.

Daca vrei sa pastrezi rafinamentul perlelor, dar vrei ca bijuteriile tale sa fie moderne, atunci alege bijuterii din argint incrustate cu perle. Argintul este considerat atat de bijutierii, cat si de stilistii vestimentari, cel mai compatibil metal pretios cu perlele. Datorita neutralitatii nuantei acestuia, permite perlelor sa fie in centrul atentiei. De asemenea, nuanta rece al argintului se potriveste perfect cu nuantele perlelor, spre deosebire de celalalte metale pretioase.

Cea mai sigura alegere consta intr-un set de bijuterii cu perle, mai ales unul din argint. Alege unul care sa contina o pereche de cercei, un pandant si un inel, toate incrustate cu perle. Astfel, cand vei dori sa porti o tinuta mai eleganta le vei putea purta pe toate, dar intr-o zi obisnuita poti purta doar cerceii.

Daca vrei doar o piesa, pe care o poti purta la mai multe ocazii, atat casual, cat si formale, alege o pereche de cercei din argint cu perle. Pentru un plus de stralucire poti alege o pereche de cercei din argint incrustati cu perle si pietre de zirconia.

Cum sa porti piesele cu perle

Perlele sunt pietre semipretioase elegante si rafinate, care nu pot fi purtate oricum. Acestea, precum orice bijuterie sofisticata, poate fi purtate la tinute de zi sau formale cu croieli si culori clasice. Evita sa accesorizezi tinutele in culori vibrante, cu multe modele sau detalii cu bijuterii incrustate cu perle. Chiar daca acestea sunt neutre si teoretic se potrivesc la orice, practic tinutele incarcate le rapesc din eleganta.

Comments are closed