Creare magazin online

Helinick.ro – Tipuri de sistem control acces pentru o gestionare excelenta a securitatii incintelor

Securitatea a devenit din ce in ce mai importanta atat pentru utilizatori casnici cat si pentru persoane juridice. Aceasta preocupare permanenta pentru siguranta si protectie a dus la aparitia diverselor tipuri de sistem control acces, care permit accesul persoanelor autorizate in anumite zone sau incinte si elimina riscul patrunderii in aceleasi zone ale persoanelor care nu beneficiaza de aceasta autorizare.

De la aparitie si pana in prezent, sistemele de control acces au inregistrat mari progrese si au evoluat de la sisteme simple precum interfoanele la sisteme complexe, capabile sa ponteze fiecare persoana ce patrunde in spatiul supravegheat si sa o monitorizeze pe toata durata timpului petrecut in incinta.

Aceste sisteme de acces sunt mai des intalnite in cadrul marilor corporatii, desi incep sa se bucure de popularitate si printre utilizatorii casnici sau proprietarii de afaceri mai mici.

Cum are loc accesul persoanelor in incinta?

Desi accesul intr-o cladire se poate realiza prin diverse metode precum citirea retinei, tastarea codului de acces sau pe baza de amprenta, cea mai raspandita metoda de acces ramane insa cartela de proximitate care, recunoscuta de sistem, asigura deschiderea usii.

Din punct de vedere functional, lucrurile sunt destul de simple la un sistem de acces. La usile principale de intrare ale cladirii sunt montate anumite dispozitive care permit accesul persoanelor autorizate prin simpla scanare a unei amprente, a unei cartele sau a unui cod.

Care sunt avantajele oferite de un sistem de control acces?

Cel mai important beneficiu adus de un astfel de sistem este siguranta. Daca luam si cazul interfoanelor, care sunt cele mai simple sisteme de control acces, vom observa, analizand diverse statistici, ca dupa instalarea acestor interfoane la blocurile din tara noastra numarul intrarilor prin efractie in apartamente a scazut considerabil. Simplele interfoane au evoluat in video-interfoane, pentru un plus de eficienta, securitate si protectie.

Un al doilea avantaj este dat de faptul ca fiecare intrare si iesire dintr-o locuinta sau dintr-o cladire poate fi controlata intr-un mod mai usor. Daca sistemul de control este completat si de un sistem de supraveghere video, precizia cu care putem afla momentul intrarii unei persoane in incinta unei cladiri, precum si timpul petrecut acolo si ceea ce a facut, este mult mai exacta.

Dispozitivele sistemelor de control acces asigura un grad sporit de securitate si constituie o prima bariera pentru restrictionarea accesului unor persoane neautorizate in interiorul unui spatiu.

Care sunt tipurile de sistem control acces?

Cand discutam despre tipurile de sisteme de control acces, ne referim la doua tipuri de acces: acces hardware, sistem de securitate integrat la nivel fizic, si acces software, integrat la nivel logic.

Accesul hardware: acest tip de control acces fizic asigura protectia bunurilor si persoanelor prin restrictionarea accesului persoanelor neautorizate in interiorul unor spatii, utilizand diverse elemente si tehologii precum carduri sau cartele de acces, badge-uri personalizate, aplicatii IT.
Accesul software: exceptand supravegherea si restrictionarea accesului persoanelor in spatiile unor instuitutii sau diverse spatii, este necesara si gestionarea retelei de computere, a fisierelor diverse sau a bazelor de date.

Specialistii Helinick.ro vin in intampinarea cerintelor si necesitatilor clientilor cu propuneri de concepte si solutii sistem control acces bazate pe identificarea elementelor comune celor doua tipuri de acces si conectarea acestora.

Date de contact:

Website: Helinick.ro

Telefon: +(4021) 404 44 44/ +(4021) 404 44 00/ +(4021) 404 44 30/ +(4021) 404 44 20
E-mail: office@Helinick.ro

Comments are closed