Creare magazin online

Hernia de Disc – Cauze si Tratament

hernie de discAdesea confundata cu o simpla duere de spate, hernia de disc este o boala din ce in ce mai intalnita in zilele noastre. Hernia de disc este o boala neurologica ce presupune deplasarea discurilor intervertebrale care unesc vertebrele coloanei vertebrale. Netratata, aceasta afectiune poate duce la complicatii, iar pacientul va ajunge, fara sa vrea, pe masa de operatie. Totusi, descoperita din timp, hernia de disc poate disparea cu ajutorul recuperarii medicale care actioneaza asupra zonei afectate.

Pozitia incorecta a coloanei vertebrale, traumatismele acesteia, sedentarismul sau efectuarea exercitiilor fizice in mod gresit sunt doar cateva dintre cauzele acestei afectiuni. Simptomele herniei difera in functie de zona coloanei vertebrale in care se manifesta deplasarea discurilor.  In cazul herniilor cervicale , pacientul prezinta dureri puternice la nivelul umerilor si al gatului, oboseala musculara a membrelor superioare si incapacitatea de a efectua miscari bruste si intoarceri la nivelul craniului. Referindu-ne la hernia lombara, pacientul resimte dureri lombare, acestea putand sa se extinda la nivelul feselor si al mebrului inferior.

Cum tratam hernia de disc?

In cazul in care suferi de o astfel de afectiune, nu iti face griji! Centrul de recuperare medicala Kineto Land iti sta la dispozitie cu o serie de tratamente care promit sa te scape de operatie!

  • Kinetoterapia are ca scop restabilirea pozitiei corecte a coloanei vertebrale, rezultat obtinut prin tonifierea musculaturii spatelui. Aceste exercitii vor face posibila diminuarea presiunii exercitate asupra discurilor intervertebrale si a nervilor care inconjoara zona, cee ace va duce la disparitia durerii.
  • Fizioterapia presupune sedinte de electroterapie si terapii hidro-balneoclimaterice care vor relaxa musculature spatelui si vor diminua durerea.
  • Masajul terapeutic are un efect benefic asupra herniilor de disc, punand in miscare circulatia sangelui la nivel local. Acest tratament favorizeaza secretia de lichid intraarticular, diminuand durerea si blocajele musculare la nivelul spatelui.

Kineto Land iti pune la dispozitie o echipa de specialist care te vor face sa uiti ca ai avut vreodata probleme cu spatele!

Comments are closed