Creare magazin online

Îmbunătățirea pregătirii angajaților

Cum putem îmbunătăți pregătirea angajaților și creșterea învățării?

Sanatate si Securitate in Munca

Indiferent dacă angajații petrec zilele muncind în spatele calculatoarelor sau funcționând pe stivuitoare, modul în care le sunt comunicate informațiile despre mediu, sănătate și securitate în muncă ( SSM), poate juca un rol important în capacitatea lor de a înțelege, păstra și aplica procedurile care le păstrează în siguranță. Iată patru strategii care trebuie luate în considerare la proiectarea și implementarea programului  de siguranță pentru a vă asigura că oferă angajaților fiecărui stil de învățare, nivel de experiență și abilități setate informațiile de care au nevoie pentru a menține un mediu de lucru sigur:

1. Cunoaște-ți angajații

În primul rând, pentru ca angajații să stăpânească cunoștințele cruciale, asigurați-vă că informațiile sunt furnizate într-un mod care este relevant pentru ei . Puneți-vă câteva întrebări precum:

Care este nivelul mediu de citire a angajaților tăi?
Care este limba lor principală?
De cine ai nevoie pentru a afla unele informații?

Răspunsurile la aceste întrebări vă pot ghida proiectarea curriculumului ținând cont de modul în care angajații  învață cel mai bine. De exemplu, un antrenament bazat pe computer, ghidat cu 20 de diapozitive pentru citit și urmat, va reprezenta o provocare pentru oricine nu este un cititor puternic sau nu este confortabil să lucreze pe un computer. În schimb, explorați întâlniri de pregătire față în față sau creați înregistrări audio pentru a crește implicarea și păstrarea. Protectia muncii prezintă măsurile de prevenire a riscurilor profesionale în cazul lucrătorilor, prin cursuri de specialitate, acțiuni de instruire, training-uri..etc.

2. Luați în considerare abordările „învățământ mixt” pentru a ajunge la mai multe persoane, mai des.

Chiar și atunci când nu puteți face generalizări de bază despre stilurile generale de învățare ale angajaților, veți crește șansele că puteți ajunge la toată lumea mai eficient dacă puneți la dispoziție informații cruciale în moduri diferite. Folosiți o prezentare sau un antrenament bazat pe computer, care oferă cunoștințe generale despre procedurile de siguranță pentru blocare / etichetare, și apoi urmați un instructor la fața locului care demonstrează fizic aceste proceduri. Combinația oferă angajaților atât concepte fundamentale, cât și practică, consolidând în același timp cele mai importante informații.

3. Utilizați abordări „învățare la alegere” pentru a ajunge la angajați la fiecare nivel de cunoștințe.

Pe lângă faptul că învață diferit, echipele au adesea o mare varietate de niveluri de experiență. Creați instruire care se bazează pe cunoștințele anterioare ale unui angajat sau pe lipsa acestuia, astfel încât programul să poată oferi fiecărui angajat ceea ce are nevoie de el. În afara pregătirii necesare, este posibil ca un veteran al companiei de 20 de ani să nu aibă nevoie de cunoștințe fundamentale. Scenariile de formare care permit utilizatorilor să facă ghiciri educate despre răspunsul corect și apoi să personalizeze informațiile care urmează pe baza alegerii creează un mediu de învățare dinamic.

4. Aplicați tactici de „gamificare”, dar numai dacă vorbesc despre abilități.

Când învățarea este mai mult un joc decât o corvoadă, păstrarea conceptelor cheie se îmbunătățește semnificativ. Cu toate acestea, orice „joc” de învățare ar trebui să capteze atenția și abilitățile echipei tale, legând din nou ideea originală de a-ți cunoaște angajații.

Un clasament care clasează oamenii care au îndeplinit o sarcină cheie de formare poate stimula un grup de vânzări să atingă obiective de învățare. În schimb, o echipă de cercetare sau de conformitate cu un volum de muncă zilnic axat pe sarcini metodice ar putea fi mai angajată de o provocare care necesită o atenție minuțioasă la detalii, cum ar fi o vânătoare de scavenger pentru a identifica erorile la locul de muncă într-un document sau imagine.

Fiecare organizație are o forță de muncă unică și nici o abordare nu va apropia varialbilele. Cu toate acestea, asigurarea că protocoalele de instruire vorbesc cu o varietate de stiluri de învățare, niveluri de experiență și punctele forte ale angajaților crește șansele ca angajații să păstreze conceptele cheie necesare pentru a vă menține locul de muncă sigur și sănătos pentru toți.

Comments are closed