Creare magazin online

Importanta si rolul probioticelor si prebioticelor

Prebioticele sunt un grup de fibre solubile si alti fitonutrienti, care furnizeaza combustibil si hrana pentru probiotice, flora care alcatuieste o mare parte a microbiomei noastre si sustine sanatatea digestiva, functia imuna si joaca un rol in multe alte sisteme din organism.
In timp ce multi dintre noi suntem constienti de sprijinul pe care probioticele il pot oferi, putini apreciaza importanta prebioticelor, formate in general din fibre dietetice care ofera „mancarea” necesara pentru a ne alimenta bacteriile bune.

Beneficiile Prebioticelor

Prebioticele ofera hrana naturala perfecta pentru ca aceste bacterii cruciale sa se hraneasca si sa supravietuiasca, permitandu-le sa infloreasca in corpul nostru si sa sustina sanatatea noastra pe termen lung.

Probioticele sunt benefice pentru tractul digestiv uman. Avem nevoie de probiotice in cantitate suficienta pentru a ne mentine starea de sanatate intestinala – 70% din imunitatea noastra se afla in intestin.

Flora intestinala este compusa din bacterii „prietenoase” si din agenti patogeni. Bacteriile „prietenoase” se mai numesc si probiotice.
Cu aportul alimentar corect, dezvoltam un echilibru intestinal sanatos si un sistem imunitar elastic in primii 2 pana la 3 ani de viata. De-a lungul vietii noastre, diferiti factori de mediu si de stil de viata, pot perturba temporar acest echilibru.
Atunci cand balanta este compromisa, distrugerea microflorei intestinale (cunoscuta sub denumirea de disbioza) si a bacteriilor nedorite incep sa se prolifereze, raspunsul nostru imun este slabit si apar infectiile.

Beneficiile Probioticelor:

Suplimentele probiotice ajuta la redresarea echilibrului, la intarirea sistemului nostru imunitar si la refacerea armoniei in tractul digestiv. Ele pot ajuta in urmatoarele afectiuni:

Afectiuni intestinale inflamatorii

Infectii sau compromiterea sistemului imunitar

Crampe abdominale, balonare, flatulenta, constipatie si/sau diaree

Candida

Dieta nesanatoasa sau un stil de viata cu stres ridicat

Dezechilibre hormonale

Unele forme de dermatita

Comments are closed