Creare magazin online

Informatii despre tabla neagra si intrebuintarile ei

 

Care sunt cele mai importante proprietati cand vorbim despre tabla neagra?

De-a lungul procesului de fabricare, tabla neagra capata o serie de atribute ce o fac speciala. Mai concret, multumita etapei ce presupune laminarea la cald in care materia prima este incalzita si presata la temperaturi inalte, materialul devine necasant si foarte flexibil. De asemenea acesta poseda si capacitatea de a fi prelucrat in fire si foi subtiri.

Cand vorbim despre culoare pe care acest tip de tabla o are, negrul ii ofera personalitate si caracter acestui material de constructii, lucru care nu se intampla cu alte produse din acelasi domeniu de utilizare. Aceasta caracteristica imbinata cu flexibilitatea crescuta poate reprezenta o solutie pentru cei ce indraznesc sa realizeze un proiect artizanal.

Care sunt procesele de fabricatie prin care trece tabla neagra?

Acest tip de tabla este rezultatul unor procese si tehnologii de fabricatie moderne ce presupune actiuni complexe. Asa cum am mentionat si anterior, una din etapele prin care trece materia prima pentru a se materializa in tabla neagra este laminarea la cald.

Aceasta etapa presupune incalzirea materialului la temperaturi ce depasesc cota de recristalizare precum si presarea si rularea acestuia in mod repetat prin intermediul unor role industriale. Procesul va contiuna sa fie repetat pana se ajunge la grosimea dorita de client pentru produsul finit.

tabla neagra

Unde putem folosi tabla neagra?

Multumita seriei de atribute pe care tabla neagra le acumuleaza o data cu trecerea prin toate etapele de fabricatie, in special cel de laminare la cald, produsul poate fi usor utilizat in multiple domenii si tipuri de proiecte. Adesea ea este utilizata si implementata in proiecte de sudura dar poate fi usor folosita si in domeniul constructiilor infrastructurii feroviare.

Poate cel mai simplu de recunoscut proiect in care tabla neagra se utilizeaza sunt regasite in domeniul transporturilor pentru confectionarea containerelor dar si pentru realizarea navelor maritime.

Mai concret cele mai inatlnite tipuri de proiecte in care acest material este utilizat sunt:

  • Realizarea structurilor metalice (de la proiecte artizanale pana la proiecte cu utilitate insemnata);
  • Realizarea echipamentelor grele si a masinariilor;
  • Confectionarea recipientelor ce presupun supunerea la presiuni inalte (adesea cazane);
  • Folosita pentru o mai buna depozitare in industria constructoare de masini (in special in compartimantarea acestor zone).

Despre tabla neagra si provenienta sa

Materialul de constructii cu o vasta serie de calitati obtinute prim procesul de fabricare si cu o larga paleta de domenii in care poate fi implementat se numeste tabla neagra. Acesta este de fapt un produs metalurgic, obtinut in general prin prelucarearea otelului.

Comments are closed