Creare magazin online

Istoria si perfectionarea parfumului

Parfumul este unul dintre cele mai vechi cosmetice intrebuintate de catre femei, iar ulterior si de barbati. Industria parfumului se perfectioneaza in fiecare an, iar secolul al XXI-lea promite cele mai scumpe parfumuri – parfumuri tester. Iata cateva lucruri din istoria si perfectionarea parfumului.

Arta prepararii parfumurilor a luat nastere in Mesopotamia si Egipt, dar a fost perfectionata de romani si persi.

Tester Mania RoPrimul chimist inregistrat a fost o femeie din India pe nume Tapputi, o preparatoare de parfumuri. Ea a distilat flori, uleiuri si obligeana, cu alte tipuri de uleiuri aromatice, iar apoi le-a filtrat si le-a pus inapoi, repetand procedura de mai multe ori.

Acum cativa ani au fost descoperite cele mai vechi parfumuri in Pyrgos, Cipru. Acestea au o vechime de aproximativ 4.000 de ani.

Un chimist arab a redactat in secolul al noualea „Cartea parfumurilor si a distilarii”, care contine peste o suta de retete pentru uleiuri aromate, balsamuri, ape aromatice si medicamente, dar si metodele folosite pentru prepararea acestora.

Medicul persan musulman Avicenna a introdus procesul de extragere a uleiului din flori prin distilare, experimentand in primul rand cu trandafiri. Astazi este cea mai frecventa procedura de extragere a uleiului din flori.

Arta fabricarii parfumurilor a devenit cunoscuta in Europa de Vest in 1221.

In est, maghiarii au produs in 1370 un parfum din uleiuri amestecate cu o solutie de alcool, parfumul fiind cunoscut sub numele Apa Ungariei.

Arta fabricarii parfumurilor a prosperat in timpul Renasterii, in Italia, iar in secolul al XVI-lea, aromele italiene au fost luate in Franta de parfumeurul personal al Caterinei de Medici.

Astfel, Franta se transforma rapid intr-unul dintre centrele de fabricare a parfumului si a cosmeticelor, iar datorita acestui fapt se dezvolta, in sudul Frantei, industria cultivarii plantelor si florilor pentru parfumuri.

Frizerul italian Giovanni Paolo Feminis a creat o apa de parfum numita Aqua Admirabilis, ceea ce a devenit mai tarziu celebra apa de colonie.

Comments are closed