Creare magazin online

Iti doresti un nume de domeniu potrivit? Iata cativa pasi importanti pe care este recomandat sa ii parcurgi

Lansarea unei afaceri pe Internet este in prezent un lucru relativ simplu daca luam in calcul multitudinea de servicii si companii care ne pot ajuta in acest proces lung si pe alocuri anevoios. In realitate insa, un proiect online presupune multa dedicare, decizii care mai de care mai dificile, precum si cunoasterea catusi de putin a acestui mediu care astazi este mai competitiv ca niciodata. Pentru a exista pe Internet, un site este strict conditionat de cateva servicii cu o importanta mai aparte, printre care se numara desigur si inregistrarea de domenii sau inregistrarea numelui de domeniu. Un nume de domeniu reprezinta defapt o adresa web, care este atribuita unui site in momentul inregistrarii. Mai exact, o adresa web reprezinta practic identitatea de baza a oricarui site pe care il regasim pe Internet. Astfel, fara existenta in prealabil a acestui serviciu, este practic imposibil sa putem vorbi despre un site online functional.

Alegerea unui nume de domeniu potrivit din toate punctele de vedere nu este un lucru tocmai simplu in contextul in care este necesar sa acordam o atentie deosebita unor aspecte multiple. Serviciile de inregistrare domenii de la www.gazduire.ro  sunt foarte raspandite in prezent, astfel ca regasirea acestora nu ar trebui sa mai reprezinte o problema. Care sunt insa cele mai importante aspecte de care este recomandat sa tinem cont atunci cand ne dorim un nume domeniu potrivit?

Desi avem libertatea de a alege orice nume de domeniu ne dorim (cu conditia ca acesta sa nu fie deja inregistrat de catre altcineva), exista totusi cateva aspecte carora este recomandat sa le acordam o atentie mai aparte. Spre exemplu, un nume de domeniu ales in mod corespunzator nu este recomandat sa fie niciodata unul foarte lung. De ce? Pentru ca in general utilizatorii nu depun foarte mult efort pentru a retine o adresa web prea lunga si prea complicata. Astfel, recomandarea este aceea de a iti indrepta atentia inspre un nume de domeniu cat mai scurt si cat mai reprezentaiv (in situatia in care nu iti doresti sa te focusezi pe branding) pentru activitatea pe care o desfasori. Daca iti doresti sa transformi afacerea intr-un brand, atunci vei putea alege un nume pe care tu il consideri inspirat si pe care ulterior sa te focusezi sa il transformi intr-un veritabil brand.

Evita cifrele, simbolurile sau alte aspecte similare.

Oricat de buna ti s-ar parea ideea de a avea un nume de domeniu care sa contina cifre si simboluri, este totusi recomandat sa eviti pecat posibil utilizarea de cifre si simboluri in cadrul numelui de domeniu. Acestea desi poate ca usureaza semnificativ alegerea unui nume de domeniu unic, este simultan un lucru care va ingreuna memorarea numelui de domeniu de catre utilizatori. Asadar, oricat de cool ti-ar parea ideea de a avea un nume de domeniu exclusivist, cu multe cifre si simboluri, trebuie sa ai in vedere si perspectiva utilizatorului, care cu certitudine va fi diferita de a ta.

Comments are closed