Creare magazin online

La ce sa fi atent atunci cand cumperi un aparat de aer conditionat

Probabil ca nimic nu este mai placut intr-o zi caduroasa decat aerul conditionat. Iar tehnologia continua sa se dezvolte si sa fie tot mai buna. Ultimele aparate de aer conditionat au inclusiv ecrane digitale, sunt modele slim, pot fi controlate si programate de oriunde te apli, prin intermediul unor aplicatii de pe telefon. Sunt de asemenea mai silentioase, mai eficiente si mai economice din punct de vedere al consumul de curent.

Iata in continuare cateva dintre cele mai des intalnite intrebari si raspunsuri pe care ti le pui atunci cand doresti sa cumperi un aparat de aer conditionat.

Ce tipuri de aparate de aer conditionat exista?

Sunt in total 4 tipuri principale de aparate de aer conditionat.

1. Montare pe fereastra: Foarte des intalnita in alte tari, in special in Statele Unite, insa mai rar intalnita la noi in tara. Se monteaza foarte usor, insa este nevoie de o fereastra care sa se deschida pe inaltime. In general produc doar aer rece, insa exista si posibilitatea de cumparare a unei unitati care sa produca si aer cald.

Pro: Costuri mici, sunt usor de instalat si functioneaza fara sa fie nevoie de modificari la instalatia electrica.

Contra: Sunt folosite exclusiv la ferestrele duble, cu deschidere verticala. La noi in tara vor trebui demontate la sfarsitul sezonului cald.

Preturi: De la 800 de lei, pentru o racire pe o suprafata de 25-30 mp, pana la 1600 de lei pentru o suprafata de 75-150 mp. O unitate care si incalzeste va costa in general dublu.

2. Montare pe perete: aceste aparate de aer conditionat, de camera, sunt in permanenta montate pe perete, sau in perete. Aceste unitati au in general posibilitatea si de a incalzi aerul.

Pro: arata foarte bine, sunt usor de reparat si de schimbat.

Contra: Instalarea poate fi destul de scumpa, este necesara gaurirea peretelui, iar unitatile mai mari au nevoie de o linie de curent separata. In plus, unele modele nu au nici chitul de instalare, care va trebui cumparat separat.

Preturi: De la 900 de lei, pana la 2500, sau mai mult, in functie de capacitate, de aspect si de functiile disponibile. Pentru un aparat de aer conditionat de 12000 BTU, recomandam Star-Light ACM-12BIN. Mai multe detalii despre el gasiti aici.

3. Montare pe fereastra/perete: Acest model poate fi instalat temporar la fereastra, sau permanent pe perete.

Pro: Ideal daca iei un aparat de aer conditionat pentru un apartament luat in chirie, pe care vei dori mai tarziu sa il montezi pe perete.

Contra: In general nu au chitul de instalatie inclus. In functie de putere este posibil sa fie nevoie de o linie electrica dedicata.

Preturi: Aproximativ la fel cu aparatele de aer conditionat cu montare pe perete.

4. Portabile: Acesta este un tip de aparat de aer consitionat pe roti care poate fi mutat dintr-o camera in alta si care are inclus un tub de evacuare a aerului cald si condensului.

Pro: Este usor de montat si de depozitat la sfarsit de sezon.

Contra: Un pret putin mai mare decat la unitatile cu montare la fereastra, ocupa spatiu in camera, iar tubul de evacuare trebuie montat de fiecare data il miscati.

Preturi: Asemanatoare cu cele ale unui aparat de aer conditionat cu montare pe perete, doar mai ieftine.

Comments are closed