Creare magazin online

Ladă frigorifică sau congelator: ce să alegi în funcție de nevoile tale

Deși par că servesc același scop, lăzile frigorifice și congelatoarele verticale se diferențiază nu doar prin design, ci și prin întrebuințare și eficiență.

Ai nevoie de un spațiu de depozitare pentru congelarea alimentelor, însă nu știi care este cea mai bună soluție pentru casa ta? Atunci, citește în continuare punctele pro și contra ale fiecărui tip de aparat frigorific și descoperă care servește cel mai bine nevoilor tale.

Spațiul

Primul motiv pentru care ai fi tentat să alegi un congelator vertical, ci nu o ladă frigorifică este simplul fapt că ocupă mai puțin spațiu, având o amprentă la sol mai mică și pentru că este mai ușor de manevrat. Dacă locuiești la bloc și spațiul de depozitare este o problemă, atunci congelatorul este soluția cea mai bună pentru tine.

Bugetul

Lăzile frigorifice vor fi în general mai ieftine decât congelatoarele verticale pentru că pierd în materie de design și flexibilitate. Dacă ceea ce cauți este soluția cea mai ieftină și economică, atunci lada frigorifică este pentru tine.

Capacitatea de stocare și organizarea

Dacă îți dorești să te bucuri de fiecare centimetru de stocare a alimentelor atunci cea mai bună alegere este tot o ladă frigorifică. În felul ăsta depozitezi mai multă mâncare în timp ce consumi mai puțin curent electric. Dezavantajul constă în organizare. Deși ai mai mult spațiu, depozitarea alimentelor în lada frigorifică se face la grămadă, deși există și lăzi frigorifice cu două sau chiar trei compartimente. Dacă alegi un model clasic poți să separi alimentele prin cutii de carton pentru a ajunge la ele mai ușor. Dacă îți place ca fiecare caserolă să fie atent organizată și alimentele să fie dispuse mereu în ordine atunci congelatorul poate fi soluția ideală pentru tine. În acestă privință, congelatorul se aseamănă mai mult cu frigiderul clasic și te poate scuti de timp pierdut pentru că vei avea mereu la îndemână ceea ce cauți. Cu toate astea, ține cont că într-o ladă frigorifică poți adăuga alimente de dimensiuni foarte mari și acest aspect s-ar putea să te ajute, mai ales în perioada sărbătorilor.

Funcția de dezghețare automată

Un avantaj al congelatoarelor este că cele mai multe dintre ele au funcția de dezghețare automată pe care o întâlnești la combinele frigorifice, lucru care este destul de rar întâlnit în cazul lăzilor frigorifice. Ține cont de acest aspect pentru că dezghețarea manuală poate fi costisitoare și ocupă timp.

Acum că știi care sunt punctele forte și punctele slabe ale congelatoarelor și lăzilor frigorifice poți sta liniștit că vei face o alegere informată și documenta

Comments are closed