Creare magazin online

Linkurile contextuale: Strategii eficiente pentru îmbunătățirea scorului SEO

Linkurile sunt în continuare cea mai importantă componentă a algoritmului de căutare online. Indiferent cât de util este conținutul său, un site fără link-uri este cu mult mai puțin probabil să se situeze foarte bine în rezultatele căutării organice.

Rolul linkurilor contextuale

Linkurile contextuale, legături care sunt înconjurate de text în corpul de conținut,  au o valoare SEO mai mare decât cele care apar în subsolul sau bara laterală. Regulile legate de construirea de legături contextuale par să se schimbe mereu. Prin intermediul actualizărilor recente, Google face ca obținerea unor link-uri de calitate să devină o adevărată provocare. În plus, linkurile de construcție pot produce și rezultate negative atunci când nu sunt construite în manieră eficientă.

Pentru a obține acele linkuri autoritare pe care Google le respectă și care vă susțin în clasamentele de căutare, trebuie să vă concentrați pe obținerea de linkuri contextuale, înconjurate de conținut relevant. În plus, crearea de linkuri contextuale este cea mai rapidă modalitate de a spori performanța căutării site-ului dvs.

În ultimii  ani, specialiștii SEO au descoperit faptul că, prin crearea unui conținut demn de linkul contextul ales, acesta este mai des citat de către utilizatori și transmis și altor vizitatori pentru verificare.  Dacă doriți să construiți o structură relevantă pentru linkuri contextuale care va stimula clasarea căutărilor și traficul, mai jos regăsiți mai multe detalii despre o metodă simplă prin care puteți reuși să faceți acest lucru: conectarea la site-uri autoritare.

 

Conectați-vă la curatorii de conținut pentru linkurile contextuale

Specialiștii Google au făcut o treabă excelentă în ceea ce privește nivelarea terenului de joc SEO pentru site-urile vechi și cele noi. Oricine deține un site care oferă conținut util și are o rețea bine stabilită poate atrage sau crea trafic organic. Puteți accelera procesul de obținere a unor linkuri utile prin conectarea cu curatorii de conținut.

Procesul de curățare sau selectare a conținutului se referă la găsirea informațiilor relevante pentru audiența dvs. dintr-o varietate de surse și la distribuirea strategică a acestora prin intermediul canalelor dvs. de comunicare. Dacă vă puteți conecta cu astfel de specialiști în selectarea conținutului care fac disponibile aceste resurse pe web, vă veți crește șansele de a crea linkuri contextuale.

Găsirea conținutului care merită vizualizat

Curatorii de conținut folosesc medii sociale și motoare de căutare pentru a găsi conținut care merită vizualizat. Pentru a vă conecta cu aceștia, urmați acești pași:

  • Accesați Google și încercați o interogare a motorului de căutare cu oricare dintre următoarele șiruri de caractere:
    • Bloguri de top + cuvântul dvs. cheie
    • Cele mai bune postări de blog + cuvântul dvs. cheie
    • Cele mai importante postări pentru link-uri + data la care au apărut acestea

Din paginile curate care au apărut în lista de rezultate furnizate de motorul de căutare, dați click pe cea care vi se pare cea mai relevantă pentru a-i revizui conținutul și linkurile. Pasul final este acela de a contacta autorul acelor postări sau proprietarul blogului. Comunicarea prin e-mail este cel mai rapid mod de conectare, comunicare și construire a unei relații cu curatorii de conținut și proprietarii de site-uri autoritare.

Uneori, nu este nevoie decât de cinci – zece , de la site-uri autoritare, pentru a începe să vedeți rezultate de la Google și alte motoare de căutare. În plus, printr-o strategie eficientă de vizionare, puteți obține mult mai ușor legături relevante de la aceste site-uri autoritare.

Comments are closed