Creare magazin online

Masina cu cutie de viteze manuala sau cu cutie de viteze automata ?

Masina cu cutie de viteze manuala sau cu cutie de viteze automata ?

Introduse pe automobilele din  SUA , de catre General Motors , inca din anul 1959 , cutiile de viteze automate fac viata mai usoara soferilor . Decizia de schimbare a vitezei , in acest caz , apartine

calculatorului din cutia de viteze , in acest fel economisind combustibil si oferind confort sporit soferului .

Daca in anul 1957 , 83 % din masinile din SUA erau cu cutie automata ,  in prezent ele reprezinta 97 % .

In Romania , soferii sunt mai putin obisnuiti cu masini cu cutie automata .

Chiar daca inca in Romania masinile cu o transmisie manuala sunt predominante, clientii de masini automate sunt in crestere. Pentru ca o cutie automata a inceput sa fie foarte performanta si nu mai are niciun dezavantaj fata de una manuala, ci are numai avantaje, in special la condusul prin oras .Traficul aglomerat si stopurile frecvente , fac condusul unei masini cu cutie automata mai placut  .

Multi romani se sperie inca de cutiile automate pentru ca le considera defectuoase si lipsite de fiabilitate. Lucruri total neadevarate. Problema este cu acei soferi care circula cu o masina automata in mod necorespunzator , acest lucru  ducand la uzura cutiei .

Avantaje cutie manuală

1. Consum  redus de combustibil
2. Pretul de achiziţie mai mic
3. Costuri mici de întreţinere si reparatie

Avantaje cutie automată

1. Confort

2. Usurinta la condus
3. Faciliteaza plecarea din rampă
Maşinile dotate cu transmisie automată îţi permit să pleci din rampă fără ca motorul să se oprească, cum se întâmplă, de obicei, la cele manuale.

4. Nu se opreşte motorul la pornirea de pe loc
Francrocar Rent a Car detine in parcul auto atat masini cu cutie automata cat si masini cu cutie maunala , fiecare client putand opta pentru tipul de masina dorit, clasa masinii , tipul de cutie de viteze , in functie de nevoi si buget .

Comments are closed