Creare magazin online

Milucon.ro – Metode de degivrare performante versus metode de degivrare clasice

degivrare-trepte

In perioada iernii metodele inovative si eficiente de degivrare sunt la mare cautare, mai ales in diminetile in care gheata si zapada sunt peste tot. Trotuarele pline de zapada sub care de cele mai multe ori se afla si gheata, sporeste riscul producerii de accidente. De exemplu, turturile formate pe fatadele cladirilor reprezinta o adevarata problema care poate fi rezolvata prin intermediul celor mai performante servicii de degivrare recomandate si realizate de profesionisti cu experienta in domeniu.

In cazul in care nu esti la curent cu cele mai folosite metode de degivrare a acoperisurilor si tortuarelor, specialistii companiei Milucon iti prezinta numeroase posibilitati de solutionare a momentelor in care gheata si zapada isi fac simtita prezenta. Doar tu poti decide care dintre metode este cea mai eficienta pentru tine.

  • Metoda traditionala cu sare

Aplicarea de sare pe gheata este una dintre cele mai folosite metode de degivrare. Una foarte traditionala am putea spune.

Este simplu de folosit, foarte ieftina si topeste garantat gheata. Sunt insa si cateva dezavantaje. Sarea poate duce la deteriorarea cimentului sau asflatului pe care este aplicata si, la temperaturi sub -15 grade Celsius nu topeste nici zapada, nici gheata.

Si sarea aplicata pe anumite suprafete se imparte in mai multe categorii. Acestea sunt:

  • Sarea de bucatarie – Prezinta dezavantajul de a fi foarte coroziva ;

  • Clorura de calciu – Se utilizeaza in combinatie cu clorura de natriu pentru a-i scadea punctul de inghet ;

  • Clorura de magneziu – Si aceasta este folosita in combinatie cu clorura de natriu pentru a putea fi eficienta temperaturi foarte scazute.

  • Metode mecanice

Sunt cele mai la indemana pentru suprafetele pe care nu poate fi aplicata sarea sau alte echipamente de topire a ghetii si zapezii. Metoda este relativ simpla, presupunand razuirea ghetii.

  • Metoda aplicarii unei surse de caldura

Este una dintre cele mai eficiente si folosite metode de degivrare pe timp de iarna, fiind utila atat pentru acoperisuri, cat si pentru trotuare si strazi.

Presupune instalarea unor cabluri electrice care se incalzesc odata cu primele precipitatii si care previn formarea ghetii pe suprafata pe care sunt instalate.

Cablurile se fixeaza pe acoperis sau pe jgheaburi, in locurile unde exista pericolul formarii ghetii sau zapezii, cu ajutorul unor cleme de fixare.

In general, puterea necesara instalata pentru acoperis este de 250 W/m².

Pentru a preveni formarea ghetii, cablurile încalzitoare trebuie instalate în partea inferioara a acoperisului.

Instalarea cablurilor încalzitoare pentru acoperis este în general susținuta prin amplasarea unui sistem de prevenire a alunecarii zapezii.

  • Degivrarea prin metode chimice

Impiedica moleculele de apa sa adere intre ele la temperaturi mai mici de 0 grade Celsius. Pentru acest lucru se folosesc glicoli sau alcooli care impiedica formarea ghetii.

Pentru metoda de degivrare cu ajutorul cablurilor electrice instalate pe acoperisuri sau trotuare, Milucon este compania care va ofera cele mai bune servicii.

De aceea, vizitati website-ul www.milucon.ro sau contactati reprezentantii acestei firme la numarul de telefon:

0766 419 049

Sau la adresa de e-mail: office@milucon.ro

Comments are closed