Creare magazin online

Mobila de bucatarie – Idei de amenajare-

Intr-o casa, in bucatarie, se petrece o foarte mare parte a timpului, de aceea, atunci cand trebuie sa alegem mobila Laguna pentru bucatarie, in primul rand ne axam pe functionalitate si abia apoi punem accent pe aspectul acesteia. Insa,  pe langa acestea, trebuie sa conteze si calitatea materialelor folosite pentru fabricarea ei. De aceea, cel mai bine este sa se gaseasca o mobila care sa puna in echilibru toate aceste aspecte. 

Specialistii preconizeaza ca mobila unei bucatarii ajunge sa fie schimbata o data la aproximativ 15 ani, acesta este si motivul pentru care trebuie sa alocam suficient timp pentru a configura  si mobila aceasta incapere a casei.

De ce trebuie sa se tina cont in alegerea mobilei pentru bucatarie?

Mobila bucatarie Laguna

In bucatarie, datorita faptului ca exista foarte multe vase, castroane, oale si accesorii diverse,trebuie ca mobila aleasa sa poata oferi spatii de depozitare si de cele mai multe ori este necesar sa se aleaga mobilier cu multe sertare si dulapuri.

In functie de dimensiunile si formatul incaperii sau al locului unde am stabilit ca va fi bucataria, putem alege atat mobilier standard, cat si mobilier la comanda, care poate avea avantajul de a fi exact pe gustul tau, dar si de a se incadra perfect in peisaj.

Mobila pe care o alegem pentru bucatarie trebuie sa se potriveasca stilului si personalitatii noastre, astfel ca putem alege dintr-o varianta clasica sau putem opta pentru mobilier modern si indraznet, in culori puternice. Daca se alege stilul clasic, atunci culorile folosite sunt unele calde, iar materialul folosit este lemnul, care poate da eleganta, rafinament, dar si familiaritate spatiului in care este asezata.

Trebuie sa tii cont, atunci cand alegi mobila pentru bucatarie, la respectarea distantelor dintre anumite obiecte si piese de mobilier, astfel incat sa nu existe riscul de accidente.

Este necesar ca la montarea blatului de lucru ,acesta sa se monteze in functie de inaltimea celui care  frecventeaza cel mai des bucatatria.

Daca bucataria pe care dorim sa o mobilam este intr-un apartament de bloc, trebuie sa tinem cont de dimensiunile mici ale incaperilor pe care le gasim de obicei . Cele mai potrivite in acest caz sunt acele variante de mobilier cu corpuri suspendate pentru a folosi fiecare bucatica din incapere, insa putem opta si pentru electrocasnice incorporabile, care au acelasi scop de a economisi loc.

Ce materiale sunt potrivite pentru mobila bucatarie?

In ceea ce priveste materialele folosite pentru fabricarea mobilei de bucatarie, se pot alege mai multe variante, printre care PAL-ul melaminat, care este foarte rezistent si pe deasupra, are si avantajul de a avea un pret foarte mic. Se mai poate opta pentru mobilier din MDF, care poate avea diverse texturi, mat sau lucios ori poate fi acoperit cu sticla.

Un alt model deosebit de mobila de bucatarie este cel din lemn masiv, insa acesta are dezavantajul de a ajunge sa fie afectat de umezeala si schimbarile de temperatura frecvente din interiorul bucatariei.

Daca insa nu gasesti cea mai buna varianta pentru amenajarea bucatariei, trebuie sa ai in vedere ca fiecare magazin de mobila care se respecta,pune la dispozitie specialisti care  pot indruma pentru a face cele mai bune alegeri.

Comments are closed