Creare magazin online

Modalitati prin care poti face marketing online – instrumente care te ajuta in dezavoltarea afacerii!

Pornind de la comunicarea cu clientii si terminand cu modul in care se efectueaza optimizarea site-ului si este sustinuta promovarea acestuia, strategia de marketing online a unei firme trebuie realizata pe principiul satisfacerii complete a clientului. Clientul constituie principalul motivator al oricarei afaceri, de aceea, tot ceea ce se realizeaza la nivel de companie trebuie sa se axeze pe acesta.

Modalitati de punere in valoare a unei afaceri in mediul online

Pentru a iesi in fata, afacerea ta are nevoie sa fie ajutata. Iata o serie de modalitati prin care iti poti evidentia afacerea, atrage clienti si realize vanzari:

  • Creeaza-ti un site pe care sa-ti prezinti oferta, ingrijeste-te de acesta si optimizeaza-l in permanenta (website marketing);
  • Sustine si promoveaza site-ul cu ajutorul diverselor metode de promovare online (seo, Google Adwords, programe de afiliere, etc. – search marketing);
  • Construieste o cale de comunicatie cu ai tai clienti, mentine legatura si monitorizeaz-o mereu (email marketing);
  • Creeaza si promoveaza-ti produsele prin intermediul campaniilor online (online advertising);
  • Analizeaza, sondeaza si monitorizeaza activitatea online a produselor tale si a celor de la competitiori, folosindu-te de chestionare, sondaje, etc. (online research);
  • Analizeaza si monitorizeaza activitatea site-ului tau prin intermediul instrumentelor de tipul Google Analytics (web analytics).

Dupa cum poti observa, activitatea de sustinere si promovare a unui site necesita un ritm sustinut. Pentru a obtine maximul de performanta este nevoie sa investesti pe langa bani si timp. Desigur, rasplata ta vor fi banii, clientii satisfacuti si faptul ca afacerea ta se poate transforma in timp intr-un brand.

Care sunt costurile unei campanii de promovare online prin intermediul Google Adwords?

In functie de bugetul alocat, dar si de publicul-tinta, consturile unui site pot ajunge de la 150 Ron pe zi la un nivel de trafic de 3000 de clickuri pana la 1200 Ron pentru un numar dublu de clickuri.

Desigur, fiecare afacere isi poate seta propriile limite in ceea ce priveste bugetul alocat promovarii. In plus, exista si posibilitatea de a construi o reputatie online afacerii si prin intermediul postarii de articole SEO sau a programelor de afiliere, ceea ce va contribui la sporirea increderii pe termen lung in afacerea ta.

Nu trebuie uitat nici faptul ca orice afacere are nevoie de o sustinere atat la nivel online, cat si la nivel uman. Asa ca acorda o atentie sporita si sectorului de reurse umane, care se va ocupa de mentinerea comunicatiei cu ai tai clienti.

Comments are closed